Wpis z mikrobloga

Wymuszona Przesyłka OLX? Niefajnie, ale przecież "można odrzucić sprzedaż". A kupujący na pewno zrozumieją, że to zasady serwisu, prawda?

Trzecia podwyżka kosztu wysyłek w tym roku? Łykamy.

Ciągle nam mało, więc szykujcie się na kwietniowe cięcie limitów ogłoszeń o >80% 😉
Chcieliście być fit albo pozbywacie się sprzętu po górskiej wyprawie? To nie tutaj.

OLX > podatek cukrowy

#olx
Pim3nto - Wymuszona Przesyłka OLX? Niefajnie, ale przecież "można odrzucić sprzedaż"....

źródło: olx

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pim3nto: co co, była wysyłka za 5 będzie za 30? To paczkomaty czy kurier?
Alternatywa jest tam gdzie klienci. OLX ich ma. Ale to grupa OLX PAZERNA bo zobacz koszty ogłoszeń otodom i otomoto 240 nawet za gruza za 3000, miesięcznie. PAZERNI SĄ więc wysyłki za 1zł by nagonić ludzi a potem łomem w głowę? Daj link.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@cyganztorunia:
Ten screen to limit ogłoszeń w poszczególnych kategoriach. Można było wystawić 30, teraz będzie 5.
Przesyłka to obecnie 7,5 zł (już 3 razy podskakiwała w ostatnim czasie).
  • Odpowiedz
@Pim3nto: i ludzie zaczną wrzucać całość w jedno ogłoszenie i jak ktoś się zdecyduje to mu zrobią osobną ofertę z jednym przedmiotem (już jest takich wiele, chociaż przyznaję, nie wiem czy w tych kategoriach).
I zrobi się jeszcze większy bałagan.
Ja jak mi ogłoszenie trafia na limit to go nie wystawiam wcale na OLX. Zostaje tylko na Allegro Lokalnie i ewentualnie Vinted jak tam pasuje. I tyle mają z zarobku,
  • Odpowiedz
  • 1
@cyganztorunia:
Tu masz pełen wykaz (załącznik nr 3): https://pomoc.olx.pl/olxplhelp/s/article/Regulamin-obowi%C4%85zuj%C4%85cy-od-11-kwietnia-2025r

Zmiany dotyczą głównie kategorii sportowych.
Choć przy okazji widzę, że w "biurkach" możesz wystawić 2 ogłoszenia na 90 dni (standard to 30, dzięki czemu oferty same się odnawiają). Na pewno były ku temu mocne przesłanki 😉

BTW lata lecą, a oni ciągle wrzucają PDFy z regulaminem w formie graficznej (ctrl+f nie działa) :|
  • Odpowiedz