Wpis z mikrobloga

Niesamowity jest poziom telewizji biznesowych w Polsce, rzucasz pasek z notowaniami spółek i robota zrobiona. W środku dnia, o godzinie 13 w środku tygodnia Biznes24 rzuca program gdzie dwie baby gadają o znaczeniu Dress Code w firmie i najnowszych trendach biurowych a TVN24 Biznes i Świat daje powtórkę rozmowy z Grabowskim z wczorajszego wieczora na TVN24, gdzie tłumaczy że Mentzen to zwyczajny populista (wiadomo, przed wyborami musi przekaz lecieć). Z Agrobiznesu kiedyś dało się więcej wyciągnąć niż z tych pseudotelewizyjek pseudobiznesowych.

#gielda #inwestycje #telewizja
michalxd21 - Niesamowity jest poziom telewizji biznesowych w Polsce, rzucasz pasek z ...

źródło: image

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
na dokładkę TVN24 BiZ po powtórce rozmowy z Grabowskim który przynajmniej jest ekonomistą, powtórka rozmowy Olejnik z Tomczykiem. Nie wiem co to ma na celu, i czemu po prostu nie zmienią nazwy na TVN24 Powtórka.
  • Odpowiedz
@michalxd21: kurde, brakuje mi jakiegoś stałego program "Świat HR" gdzie różne Renatki i Mariolki poruszałyby ważne tematy braku przygotowania kandydatów na różne stanowiska, np. nieposiadania umiejętności miękkich na stanowiska techniczne, niewiedzy jak odpowiedzieć na pytania typu "jakim chciałbyś być owocem?" czy "dlaczego to pana powinniśmy zatrudnić?" (gdzie jesteś jedynym kandydatem spełniającym wymagania) oraz niechęci do szkolenia się pracowników w temacie równouprawnień ze wskazaniem oczywiście na to, że kobiety mają zawsze
  • Odpowiedz
@michalxd21: Od razu mówię, że nie chce bronić ich, ale wydaje mi się, że to wynika po prostu że telewizja Biznes24 jest w fazie rozwoju i dopiero szuka pomysłu na siebie. A niestety minusem wszystkich tego typu telewizji są wszechobecne powtórki.
  • Odpowiedz
  • 2
Biznes24

@Wujek_McKwacz: ale to TVN24 BiŚ puszcza powtórki. TVN jest w fazie rozwoju?

Biznes24 puszcza nic nie warte programy o dress code, a wystarczyłoby zrobić jakieś programy z ekonomistami ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
gdzie różne Renatki i Mariolki poruszałyby ważne tematy braku przygotowania kandydatów na różne stanowiska,

@JackDaniels: na 100% coś podobnego pewnie jest na TVN Style xD
  • Odpowiedz
@galonim: nie trafiłem. Przecież to byłoby źródło nieustannej beki na wypoku i miałoby swój tag jak te wszystkie inne g---o programy co to normalni ludzie wrzucają je na czarno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie wiem co to ma na celu, i czemu po prostu nie zmienią nazwy na TVN24 Powtórka.

@michalxd21: to już od kilku lat nie nazywa się TVN24 Biznes i Świat, a BIS. Czyli Powtórka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Telewizje biznesowe w dobie internetu przestały się liczyć. Był TVN CNBC Biznes, aka TVN CNBC, aka TVN24 Biznes i Świat, jest TVN24 BIS nadający może 4 godziny programu
  • Odpowiedz
kurde, brakuje mi jakiegoś stałego program "Świat HR" gdzie różne Renatki i Mariolki poruszałyby ważne tematy braku przygotowania kandydatów na różne stanowiska

@JackDaniels: na kanale Biznes24 jest audycja "Kadry w pigułce", może Ciebie zainteresować ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Emisja o 4:15, 14:30 i 17:45 ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
daje powtórkę rozmowy z Grabowskim z wczorajszego wieczora

@michalxd21:
To nie tylko telewizja biznesowa tylko telewizja w ogóle. Odkąd mam EPG Time Shift i mogę przewijać programy do 8h wstecz przestałem oglądać jakiekolwiek wiadomości. 95% materiału jest z dnia poprzedniego. Codzienne tłuką ludziom do łbów te same informacje. Jak to nie jest pranie mózgów to nie wiem co nim jest. #takaprawda
  • Odpowiedz