Aktywne Wpisy

wellfcuk +89
Roślinne świry i nieśmiali początkujący z wielkimi aspiracjami- chciałam was zaprosić do miejsca które jest spełnieniem moich marzeń czyli sklepu z roślinami domowymi Plantstacja, który otwiera się 26 czerwca o godz. 12 na Bł. Królowej Jadwigi 12/18 w Szczecinie. Oprócz roślin małych i dużych mam też osłonki ceramiczne, podłoża i dodatki, nawozy oraz akcesoria. W razie wątpliwości doradzę, pomogę. Będzie też coś dla fanów hydroponiki (jako, że sama nim jestem).
Jakby ktoś
Jakby ktoś

źródło: temp_file7702706575606825547
Pobierz
Lolenson1888 +57
Kiedyś to kurła było. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wyobrażacie sobie dzisiaj jakikolwiek polski klub robiący aż 11 punktów w TAKIEJ grupie?
#mecz #lechpoznan #pilkanozna
Wyobrażacie sobie dzisiaj jakikolwiek polski klub robiący aż 11 punktów w TAKIEJ grupie?
#mecz #lechpoznan #pilkanozna

źródło: temp_file7404153736838610230
Pobierz
Po tym, jak pochwaliłem się koledze, że skończyłem BG3 - zadał mi pytanie: czy fabula była lepsza niż w Divinity: Original Sin 2.
Cięzko o jednoznaczną odpowiedź. Są podobieństwa w tych 2 fabułach np. Larian lubi wsadzić NPC do głowy robaki i inne pasożyty ( ͡° ͜ʖ ͡°) no i na końcu znajdzie się ktoś, kto chce absolutnej władzy i kontroli nad wszystkim. W dodatku źródło w DOS = splot w BG3.
Jednak na korzyść DOS2 uważam, że tą fabule ciężej opowiedzieć obcej osobie, która nie zna tego lore - co czyni ją bardziej oryginalną i unikalną. Divinity przeszedłem dwa razy, ostatni raz jakoś 2 lata temu i już mam problem sobie przypomnieć co się tam działo, bo nic podobnego nie czytałem w żadnej książce ani nie widziałem w filmie.
W fabule BG3 łatwiej doszukać się analogi z popularnych książek czy filmów np. z Obcego ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jest bardziej przystępna i łatwiej ją komuś streścić.
Co myślicie?
źródło: 20250326122718_1
PobierzGdzie wady? ( ͡° ͜ʖ ͡°)