Wpis z mikrobloga

@okoboji: to może trzeba przestać tyle żreć. Jak tam pójdę raz na ruski rok to nie mam żadnych dolegliwości poza bólem d--y, że to tyle kosztuje, a w środku tych kanapek/placków kompletna nędza.
  • Odpowiedz
@okoboji odpowiedź jest bardzo prosta, zioła

W Miksie z KFC jest sporo ziół które poniekąd pomagają w trawieniu, ale u ludzi ze z-----ą florą bakteryjną będą powodować rozterki żołądkowe.

Pewnie enzymy trawienne by pomogły, dwie tabletki po takim obiedzie, ewentualnie mógłby pomóc też być mode kefir.
  • Odpowiedz
@okoboji: KFC straciło sens odkąd nie można sobie w zestawach wziąć samych ostrych kawałków. Kto normalny jada KFC dla tej zwykłej, mącznej panierki?
  • Odpowiedz
@okoboji: też wczoraj kupiłem, część wyrzuciłem bo było na wpół surowe, a polędwiczki miały taki bardzo dziwny posmak.

Ogólnie uznałem że koniec z kfc, z najlepszych stali się najgorsi.
  • Odpowiedz
@okoboji: w biedronce są teraz takie kurczaki w panierce do zrobienia na oleju i tylko na oleju mają dobrą chrupiąca panierkę. Jak ktoś nie próbował to polecam.
  • Odpowiedz
@okoboji: A to nie jest tak, że nie ma żadnej tajemnej receptury, tylko te kubełki są tak tluste, że organizm nie wyrabia żeby go przetrawić i on przelatuje przez organizm? Nie wiem zgaduje, coś tam kojarzę lipaze w dwunastnicy robiona żółcią z wątroby
  • Odpowiedz
@okoboji: Ja od kilku lat regularnie gram w koszykówkę weekendowo więc u mnie takie skutki uboczne nie występują ( ͡ ͜ʖ ͡)

@not_me: nie ma tak źle jak wiesz co kupować, takie dwa kubełki dla jednej osoby kosztują 30 zł i masz tam dużo mięsa

@djtartini1: ale zgaga jest od nadkwasoty gdzie soda oczyszczona będąc bardzo zasadowa działa łagodząco na zgagę
  • Odpowiedz
W Miksie z KFC jest sporo ziół które poniekąd pomagają w trawieniu, ale u ludzi ze z-----ą florą bakteryjną będą powodować rozterki żołądkowe.

@radoskor3: Coś może być na rzeczy, leczyłem się na sibo i mimo że już jest w miarę ok, to dalej nie mogę dotykać produktów sojowych lub laktozy.
  • Odpowiedz
@okoboji: po pierwsze promocyjne kubki są we wtorki po drugie każde kfc nieco się różni różnią się też zależnie od pory roku i dnia.
Ja mam jedno kfc gdzie w 99% jest zajebiste stare dobre KFC i jedno gdzie w 99% jest chujnia - kfc prowadzone przez hindusów.
  • Odpowiedz