Wpis z mikrobloga

Stoję przed wyborem TV 65", oglądam filmy, głównie wieczorami. Zawęziłem wybór do dwóch modeli, jeden to TCL MiniLED, drugi LG OLED. Myślicie, że warto dopłacać 2300zł do OLEDa?
1. TCL 65MQLED85, 3999zł
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-tcl-65mqled85-65-miniled-4k-144hz-google-tv-dolby-vision-dolby-atmos-hdmi-2-1
2. LG 65C45LA, 6299zł
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-oled-65c45la

#telewizory #mieszkanie #pytanie #hisense #samsung #lg #philips #tcl #sony #android #netflix
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@niegwynebleid: jak wygląda kwestia wypalania? raczej nie oglądam tv, więc z logiem w jednym miejscu nie będzie problemów, ale czy nie spada mocno wartość takiego oledowego TV w razie odsprzedaży?
  • Odpowiedz
@ewk932: generalnie od lat seria C telewizorów od LG jest uznawana zanajlepszą w tym budżecie. Różnice masz już w samej technologii OLED i QLED. Sama bym celowała w ten model jeśli bym musiała zmienić mój stary TV
  • Odpowiedz
@ewk932 LED może być lepszy jedynie w mocno nasłonecznionym pokoju i jeśli światło pada na matrycę w innym wypadku ten OLED będzie dużo lepszy tym bardziej wieczorem, możesz zaoszczędzić trochę $ i kupić tego LG z innej dystrybucji np c41 z dobrych sklepów internetowych są za 5300, O wypalenie nie ma co się martwić musiałabyś oglądać statyczne obrazy przez wiele h
  • Odpowiedz
@ewk932: nie ma odsprzedaży tv
ja mam 65 cali kupione za 9 jakieś 6 lat temu i nie ma co myśleć o sprzedaży w logicznych pieniądzach w okolicach 2k. kto by to kupił, jak nówka jest za 4-5?
a wypalanie - jak nie oglądasz tv to nic się nie wypali raczej.
nowsze tv są pod tym względem dużo lepsze niż mój i ojca. A ja mam logo PNŚ zauważalne tylko
  • Odpowiedz
  • 0
@bolsonn: czy ta tańsza dystrybucja c41 ma jakieś minusy? w mediaexpert jest teraz promka multirabaty, a akurat biore odkurzacz robota za 4k, więc i tak mam około 1000zł zniżki. niestety nie ma tam tego c41.
  • Odpowiedz
@ewk932 możesz mieć karton Węgierski albo inny podobny kraj europejski tak to to samo, w dużych marketach ich nie ma, w Polsce są dostępne z innych rynków bo zazwyczaj są i tak składane u nas
  • Odpowiedz
@ewk932 No w dzień trochę przeszkadza, jak oglądam w dzień to przyslaniam okna, S94 raczej nie ma matowej matrycy s95d ma i przez tą matryce tracisz największy atut oleda czyli czerń, bo jeśli pada na niego światło czerń robi się szara jak w IPS.Poza tym w tym modelu co napisałaś również występują matryce od LG :) Samsung stosuje tak zwaną loterie matryc.
  • Odpowiedz