Wpis z mikrobloga

#awanturaokase włączyłem sobie starą awanturę tak losowo na odcinek 100 i obejrzałem kilka i ech, nowa awantura nie ma podejścia do starej, starą dużo lepiej się ogląda. nie ma ibiszowego przeciągania w celu "budowania napięcia", jest dużo bardziej dynamicznie, po prostu płynniejszy montaż, czasem wręcz jedno na drugie nachodzi tak prędko że interfejs na ekranie nie nadąża.

ale jednocześnie w jednym z tych odcinków padło pytanie z literatury pod tytułem "która bohaterka wygłasza te słowa" a do recytacji powołano jakąś kobietę zza kulis. a w innym odcinku było pytanie "jakiej rasy jest ten uroczy pies?" i wyszła pani z psem. i teraz mnie naszło pytanie: jeśli kategorie są faktycznie losowe to co, wzięli ich do studia i kazali tam siedzieć do momentu aż się przydadzą? i gdyby na kole nie wypadało co trzeba to tak by sobie przyjeżdżali do studia codziennie przez kilka dni? :D
widać ich wszystkich było w jednym ujęciu kamery więc to nie tak jak w Jaka to melodia że nagrali coś osobno zawczasu.

anyway kiedyś to było teraz to nie ma
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukadon: Kategorie losowe? Żartujesz chyba ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nakręcone zostało jak koło się kręci i coś na nim wypada a potem dogrywają co trzeba i robią całą otoczkę. Jak ma wypaść skrzynka to wypadnie przecież. Nawet był artykuł kiedyś o tym, czy to przypadek że akurat pani z psem była albo gość z jakimś wielkim instrumentem muzycznym byli akurat jak taka kategoria wypadła.

P.S.
Czy
  • Odpowiedz
  • 0
@piotr-glabik: dzięki za info, to ciekawe, jak i to że z takimi zagrywkami ten program do tylu odcinków dotrwał a nie że go zdjęli po jakimś nagłośnieniu kontrowersji (np. przeciekach ze studia). a jako dzieciak się nad tym nie zastanawiałem
  • Odpowiedz
@lukadon: Trzeba spojrzeć na to z perspektywy tamtych lat. 2002-2005 - Internet w PL raczkuje. Nie każdy go ma a jak już jest to Ultrawolny Neostrady.. - Także mamy tu TV Show w którym ludzie są przedstawiani z imienia i nazwiska.
A jeśli były jakieś kontrowersje to urażona osoba mogła to przedyskutować maksymalnie przy rodzinnym stole i nie traciła czasu na jakieś skargi, zażalenia i petycje! 😆
  • Odpowiedz
@lukadon: Ale zdajecie sobie sprawę, że przysłowiowy „pan z psem” mógł być zapraszany tylko na jeden odcinek i jeśli nie wypadała kategoria po której mógł wejść na plan, to wracał do domu i nie wchodził? Xd
  • Odpowiedz