Wpis z mikrobloga

Drogie mireczki z pod tagu #meble #dyi z 4 lata temu robiłem sobie kuchnie I kupiłem wyglądające porządnie zawiasy, polecone mi przez lokalny sklep meblarski

Okazało się że nie są najlepsze albowiem drzwiczki szafki spadły żonie na głowę, ułamał się zastrzask w obu zawiasach na raz (na zdjęciu) trochę mam dysonans bo wyglądały spoko, ciężkie, chodziły mega płynnie

Zamówiłem więc blumy na wymianę w tym samym rozmiarze bo uznałem że firma solidniejsza. Ale przyszly takie mega lekkie, zdecydowanie cieńsze i bez domyku

Szczerze jest w cholere tych zawiasów i nie wiem co wybrać, moglibyście coś doradzić? Drzwiczki są dość duże ale nie jakies ogromne 60-75
Aiween - Drogie mireczki z pod tagu #meble #dyi z 4 lata temu robiłem sobie kuchnie I...

źródło: temp_file4928319085321225577

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aiween: U mnie parę razy drzwiczki już spadały, ale to wina obluzowanych w mdf'ie/paździerzu wkrętów, a nie mechanizmu.
Wkręć je owinięte papierkiem i na wikolu.
  • Odpowiedz
@Aiween: Blum ma pincet typów zawiasów. Najpierw musisz się dowiedzieć czego potrzebujesz
Mogą być
- nakładane, na pół kanta, wpuszczane.
- każdy z nich ze sprężyną, ze sprężyną i spowalniaczem, bez sprężyny (pod tip ona)
- nadto do lodówki zabudowanej, do ramek aluminowych, z 0 uskokiem, 155*, równoległe do szafek narożnych, 45* do szafek narożnych itd itd
- kątowe plusowe i minusowe. (skok
  • Odpowiedz