Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#nieruchomosci
Nowy trend deweloperuchów. Mieszkania w zabudowie jednorodzinnych szeregowców. Robi się to tak, że w klasycznym szeregowcu gdy dwa domy były obok siebie to miały po np 100m2 powierzchni plus każdy własny mini ogródek. Teraz buduje się jeszcze węższe te segmenty a na miejscu tych dwóch upycha się 3 mieszkania po np 65, 65 i 50m2. Śmiesznie to wygląda jak jest cały szereg tych domów a na frontowej fasadzie drzwi wejściowe w odstępie metra od siebie. Niedługo rzadkością będzie dom o powierzchni >80m2.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nie no, od dawna były szeregowce dostępne w takim wariancie, w 2015 roku mój kolega kupił coś takiego w Zgorzale pod Warszawą w ramach mieszkania dla młodych. Wydaje mi się nawet, że cały boom na wykorzystawnie przez deweloperów możliwości budowania "domów jednorodzinnych dwulokalowych" zaczął się koło 2006 roku od tzw. czworaków, czyli formalnie bliźniaka z wydzielonymi mieszkaniami na górze i dole w każdej połówce.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: miło jest też jak sobie kupisz drogą działkę w mieście, sprawdzając wcześniej, czy na pewno w sąsiedztwie są same działki pod zabudowę jednorodzinną, a tu po kilku latach za płotem wjedzie ci januszex z taką inwestycją - szereg, ustawiony bokiem do ulicy, z segmentami podzielonymi na mieszkania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz