Wpis z mikrobloga

• 0
@Pshemeck: tylko ja mam szafkę drewnianą ze specjalnym wyciszeniem na taką właśnie obudowę :) Dyski, których używam są głośne :) Chodzi Ci o jbod? Nad obecną obudową mam jeszcze 15-16cm luzu w górę i na długość standardowej obudowy, a nawet więcej. Gdybyś miał coś ciekawego, co by szło na długość i trzymało dyski w naturalnej pozycji, to daj linka.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dziad_z_labem: Fractal Design Define 7 XL mam na liście, ale chyba tam trzeba dokupywać coś, aby dodać jeszcze więcej dysków, a nie wiem gdzie kupić te płytki metalowe na dyski. Chyba, że standardowo wejdzie 12 dysków?

@sirgorn: czy tam aby zmienić dysk trzeba wykręcać całą szynę na 4 dyski, czy każdy dysk osobno można odkręcać? Cena jest bardzo dobra tej obudowy. Nigdy nie słyszałem o tym modelu -
  • Odpowiedz
@Beekeeper: Jak coś to mam Fractal Define 7 XL. Świetna obudowa pod serwer. Jakbyś chciał to mogę Ci wydrukować te półeczki bo kiedyś znalazłem.

W sklepie jakoś 50-80zł/2szt

W sumie mam też fajną płytę pod AM4 pod taki serwer z ipmi i wsparciem dla ECC. :P
Szala - @Beekeeper: Jak coś to mam Fractal Define 7 XL. Świetna obudowa pod serwer. J...

źródło: 20250326_175946

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Szala: czy te pliki są gdzieś dostępne do druku, bo mam w planach kupić drukarkę. Z 2 dni temu wymieniłem CPU na i7 7700, więc zostaje na tym co mam, tym bardziej, że w idlu mam obecnie ~23W przy 62TB + 1TB nvme cache i 2,5 GbE LAN :) Fakt, ECC nie mam.
  • Odpowiedz