Wpis z mikrobloga

Pościg za typem na moto. Ludzie na YT piszą o premii dla policjantów, czy tylko ja widzę jak duża to była nieudolność? Narazili tyle osób na kalectwo lub śmierć, że przecieram oczy ze zdumienia. Ponad 100 km/h po chodniku na osiedlu, wystarczył moment, wbicie się na skrzyżowaniu w bok i skasowanie kierowcy, można wymieniać godzinami. Dla mnie ten pościg to dowód ułomności, przez tyle czasu nawet nie widać jednego radiowozu który dołączył, cokolwiek
#motocykle #policja #polska #gownowpis #krakow
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vanderwill: ostatnio na TVN Turbo mi mignął jakiś inny pościg. Lektor mówi jaki to zły kierowca, za szybko, wyprzedzanie na ciągłej, w zakręcie bez widoczności...
Po czym radiowóz bez pomyślenia wyprzedza na ślepo w tym samym zakręcie...

Łapanie łapaniem, ale policja często stwarza nawet większe zagrożenie w tym wszystkim.
  • Odpowiedz
@Vanderwill: Znaczy chyba podstawą jest żeby zaprowadzić gościa w ślepy zaułek (np. przez blokadę ) , a to dopiero stało się właśnie przy przejściu na pościg pieszy gdy auto wraz z wysepką stało na drodze. Ale zakładam że w Polsce jak w wielu innych sprawach takie coś pewnie jest niewykonalne tak jak to żeby funkcjonariusze robili manewry PIT albo żeby bronić się czymś więcej niż agresor w ramach obrony koniecznej.
  • Odpowiedz
@Vanderwill: Jeżeli piszesz o tym moto pościgu po krakowskich ulicach i chodnikach to jednach trzeba przyznać, że policjant wykazał się determinacją i jakimiś tam umiejętnościami. Czy mu się premia należy czy nie to nie mi oceniać. Z jednej strony faktycznie ryzykowne to było momentami, szczególnie zapiepszanie po chodnikach ale z drugiej strony jakby odpóścił to byłoby mnóstwo komentarzy o nieudolności policji itp. Zawsze takie pościgi są kontrowersyjne bo narazone są
  • Odpowiedz
Dla mnie ten pościg to dowód ułomności,

@Vanderwill: policjant chce go zatrzymać i gość się nie zatrzymuje i zaczyna uciekać, czyli wg Ciebie jak to powinno być zrobione? chętnie posłucham opinii fachowca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz