Aktywne Wpisy

pciem +138
Mój sąsiad daje lekcje p----------o puzonu od 9 do 18. Codziennie. Jestem na skraju załamania.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.

KapitanTorpedal +50
Zgadzacie się ze stanowiskiem europoseł Baryłki, i jak rozumiem całej Konfederacji bo udostępnili to na swoim oficjalnym peju, że nie należy wysyłać żadnej pomocy Ukrainie?
Co waszym zdaniem się stanie jeśli Ukraina przez brak pomocy jednak upadnie i rosja przejęłaby kontrolę nad jej armią? A co jeśli jeszcze Trump doprowadziłby do wycofania wojsk USA z Europy, albo wyjścia USA z NATO?
Nie wiem jak waszym, ale moim zdaniem lepiej wspierać Ukrainę, żeby wojna trwała na ich terytorium i nie było ryzyka przeniesienia jej do Polski. To co wypisuje Baryłka, nie dość że będąc kobietą, to jeszcze europosłem który sobie bezpiecznie będzie siedzieć w Brukseli gdyby wybuchła wojna, jest skrajnie szkodliwe dla naszego bezpieczeństwa.
#polityka #neuropa #bekazpisu #bekazprawakow #bekazkonfederacji #4konserwy #wojna #ukraina
źródło: image
PobierzChcesz wiedzieć?
Powiem tak.
Po pierwsze REFORMY, dużo reform, trzeba postawić Polską gospodarke na nogi, powinien być wielki powrót ustawy wilczka. Trzeba rozbudzić powstawanie przemysłu, najlepiej takiego który w razie czego można przebranżowić na przemysł zbrojeniowy, może nawet mieć poprostu własny działający cały czas przemysł zbrojeniowy.
Zadbać o Polskich mężczyzn by nie byli traktowani jako obywatele
@Marakuja Niestety nasze orły z PoPis wykonały ten plan w 0% Poniewaz oni mają inny pomyśl, zrobić z Polaków mięsna ścianę która Opóźni natarcie wroga na kilka dni by ci mogli spakowac to co zrabowali i wyjechać
@LegendarnyOdkurzacz: ok, czyli bierzesz pod uwagę tylko scenariusz optymistyczny że Ukraina nie upadnie, tym bardziej optymistyczny jeśli się zgadzasz z tym żeby już więcej nie wspierać Ukrainy xD Nie no, genialny plan. A co jeśli się mylisz? Ja wolę żeby Polska i cała EU wydawała
@Towarzysz_Moskvin: a Francja i Niemcy na to: ale po co finansować Ukrainę, jak granica z nią jest daleko, a jakby padła to po drodze jest jeszcze Polska. Niech sobie Polacy ją wspierają bo to bardziej ich problem.
Łamanie solidarnego wsparcia Ukrainy przez Polskę to czysta głupota bo kraje na zachód mają wtedy
Spoko jak nie chcą finansować tej awantury niech nie finansują. Okupacja całej Ukrainy zwiąże Rosję na dekady. Do dziś dokładają bajońskie sumy na utrzymanie maleńkiej Czeczeni.
Dla własnego dobra pogódź się z faktem, że kuce to nie jest homo sapiens. To jest nowy gatunek człowieka, "człowiek niemyślący".
PS. Chyba, że depopulacja Ukrainy od początku była celem Zachodu - jeśli tak to odnieśli sukces.
Po pierwsze, to że Rosja zgarnie część ukrainy a nie całość jest bardziej prawdopodobna.
Po drugie Ukraina jest już w takiej sytuacji, że nawet jak dostanie kase to i tak przegra ponieważ brakuje ludzi do obrony. By bardziej trzeba było Ukrainie wysyłać ludzi jeśli chodziło by o pomoc ale to raczej w gre nie wchodzi.
po trzecie, spora część pomocy trafia do kieszeni Ukraińskich elit a nie na działania
Jak Ukraina będzie słaba tym więcej powodów, aby dalej ją gnębić, aż stanie się drugą Białorusią, czyli autostradą dla czołgów na zachód.
@LegendarnyOdkurzacz: na razie w miare to dziala, ale takim psycholom jak ty marzy sie by nie dzialalo i zeby rosja juz byla u nas