@Majku_: Znajomy kupił, i właśnie chyba z tym czujnikiem jest problem. Wywaliło błędy abs/ tempomatu/ ciśnienia powietrza w kołach. I bład czujnika, kótry prawdopodobnie generuje te błędy. Czujnik jest strasznie drogi w aso (500zł) i orientujemy się w kwestii zamiennika.
@cacyyy: czujnika nie wymieniałem, ale fakt, sporadycznie wywala mi ostrzeżenie o niskim ciśnieniu w kołach. Pierwszy raz zdarzyło się tak, gdy przy pełnej prędkości wjechałem w dziurę - ktoś z naprzeciwka wyprzedzał na zakręcie, musiałem uciec w bok, gdzie asfalt był wygryziony, a różnica wysokości między asfaltem i poboczem była spora. Wtedy czujnik się zapalił, myślałem, że przebiłem oponę, ale nie, wszystko było ok. W ASO powiedzieli mi, że przy
@Majku_: A możesz podpowiedzieć jak zresetować ten czujnik tak na przyszłość? U znajomego było to samo. Komunikaty o niskim ciśnieniu co jakiś czas (czujnik abs odpowiada za odczyt ciśnieniach w kołach) Aż wkońcu czujnik(abs lewy tył) padł na amen, na desce wywaliło błędy abs, esp, tampomat itd. Ostatecznie zamówiony z aso za 500zł.
@cacyyy: niedobrze, mam nadzieję, że mnie w przyszłości nie czeka podobny zabieg :) Co do resetu, znalazłem film, niestety po angielsku, ale procedura jest bardzo prosta.
ewentualnie jak to rozpoznać?
W ASO powiedzieli mi, że przy
U znajomego było to samo. Komunikaty o niskim ciśnieniu co jakiś czas (czujnik abs odpowiada za odczyt ciśnieniach w kołach)
Aż wkońcu czujnik(abs lewy tył) padł na amen, na desce wywaliło błędy abs, esp, tampomat itd.
Ostatecznie zamówiony z aso za 500zł.
Co do resetu, znalazłem film, niestety po angielsku, ale procedura jest bardzo prosta.