Aktywne Wpisy
Minimalna w Polsce obecnie to 3510zł netto.
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz
#zareczyny #pierscionek #diament pytanie do panów którzy robili pierścionek zaręczynowy na zamówienie z diamentem. Niebawem bo w tym roku planuje się oświadczyć i powoli szukam odpowiedniego pierścionka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Stwierdziłem że kupię diament oddzielnie a pierścionek zostanie wykonany przez złotnika. Czy strona e-diamenty.pl na której można zakupić dany kamień jest warta uwagi? Czy może szukać gdzie indziej? Może ktoś może
No więc składają. A potem — jakże by inaczej — znikają. Znikają za zachodnią granicą, najczęściej w kierunku Niemiec, skąd, w świetle prawa unijnego, są z powrotem odsyłani do pierwszego kraju UE, w którym ów wniosek został złożony. Czyli — surprise, surprise — do Polski. Taka mala wisienka ze to prawo zmienia pakt migracyjny, ale to trzeba wiedziec wiecej niz tiktoki konfederusji.
Tymczasem pan prezydent Andrzej Duda spotyka się dwukrotnie z panem Sławkiem Mentzenem, by wspólnie potępiać politykę rządu Tuska w sprawie nielegalnej imigracji. I tu pytam: kucyki, coś się wam nie spina w tej narracji?
Czekam na wasze fikołki retoryczne. Czekam cierpliwie kucyki nierozumiejace roznicy miedzy prawem do azylu i zezwoleniem na pracę.
#konfederacja #bekazkonfederacji #polityka #mentzen #bekazprawakow #wybory
Komentarz usunięty przez moderatora
@friet: a ty go czytałeś? Temat jest prosty, chcemy blokowac procedure azylowa, uchwała juz przeszla przez sejm ale duda go nie podpisuje bo "prawo miedzynarodowe itd" ty chyba nie wiesz o czym piszesz bo to nie ma nic wspolnego z tarczą wschód.
@friet: szczekasz to ty... Widocznie dobra byla impreza...
Łap piesku
https://www.prawo.pl/kadry/ustawa-ws-ograniczenia-prawa-do-azylu,531632.html
źródło: temp_file5687912637910473443
Pobierz@friet: i znowu sie kompromitujesz... Sama możliwość obejscia prawa do azylu daje do myslenia ludziom ktorzy chcieliby sie przedostać
@friet: osiołku granice nie sa otwarte z Białorusią... Nasluchales sie pierdół i powtarzasz. Otwarcie granic rownasz z nielegalna migracja i prawem do azylu, dodaj jeszcze w swojej bystrosci porownanie do otwartego sklepu i do
Komentarz usunięty przez moderatora
@garm_: rozumiesz to że powódź to nasza wewnetrzna sprawa, a traktowanie obywateli innych panst to juz lamanie praw miedzynarodowych? Mozemy sobie napisac ustawe ze strzelamy do migrantów
@friet: argument kuca... Zostawie twoj komentarz na dowód tego ze wyborcy memcena i reszty to ameby umysłowe nie umiejace w argumenty tylko w epitety. Nie wiesz nic o pakcie migracyjnym, nie wiesz nic o prawie międzynarodowym odnosnie azylu, nie wiesz kiedy wybuchla wojna, piszesz cos o 2 latach gdy migranci z bialorusi atakowali nas na rok przed jej wybuchem czyli ponad 3 lat temu. Tak
@tytus-romek-i-atomek: ech... Jakie papiery? Wtedy byla kompletna blokada, co bylo sprzeczne z prawem miedzynarodowym a ilosc osob doprowadzila by do paraliżu procedur i ośrodków dla imigrantów. Ty choc trochw rozumiesz temat uchodźców i ich praw? To p---------e o wpuszczaniu to tez dobry
źródło: image_picker_ADF68C43-DD7F-4D60-954B-14AF3B00A53E-22668-00000A7439D87FC3
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora