Wpis z mikrobloga

• 2
@Techguy91 w Polsce w zeszłym roku było 4845 samobójstw. Czyli szansa że w danym roku popełnisz s---------o wynosi 0.01%. Załóżmy że możesz to zrobić przez 50 lat, to daje 0.5%, wobec 99.5% że samobójstwa nie popełnisz
  • Odpowiedz
  • 63
@K_R_S: jasne, j---ć tamtych co się zabili bo mieli depresję itp. Ah ta empatia natalistow. Ciekawe czy jak twój synek jebnie się na linkę to też będziesz prowadził statystyki xd
  • Odpowiedz
@K_R_S:

wobec 99.5% że samobójstwa nie popełnisz

samobojstwo zwykle (wlasciwie zawsze) jest poprzedzone tragediami, długotrwałym smutkiem, nikt nie zabija się od tak bo coś akurat tego dnia mu sie nie spodobało... wiec czy naprawde dla cb 0.5% szans, że spotka cie w życiu taka tragedia jest "małą" szansą?

Nie wmówisz mi, ze jakbyś postawił na loterii cały swój majątek z 0.5% szans na przegraną nie ruszyłoby cie to. Dodatkowo my
  • Odpowiedz
@Klusiu_: tak, jest małą szansą. Bardzo małą szansą wynoszącą 0,5%, a w moim przypadku, biorąc pod uwagę czynniki genetyczne i środowiskowe dodatkowo zdecydowanie mniejszą.

Nie mogę też spytać dziecka o zgodę przy wielu innych rzeczach aż osiągnie pełnoletniość - co to zmienia. Obowiązkiem rodzica jest podejmowanie decyzji za dziecko.

Piszemy "ot tak", nie "od tak"
  • Odpowiedz
@K_R_S:

Nie mogę też spytać dziecka o zgodę przy wielu innych rzeczach aż osiągnie pełnoletniość - co to zmienia. Obowiązkiem rodzica jest podejmowanie decyzji za dziecko.

Tylko, że twoja decyzja jest zła i krzywdzi dziecko. Nwm czy musze ci to tłumaczyć ale... nie możesz bić dziecka a potem tłumaczyć sie "moge podejmować decyzje za dziecko" xd
Jeżeli nie masz dobrego usprawiedliwienia czemu zamierzasz zaryzykować życiem dziecka i wrzucić go do
  • Odpowiedz