@noob_biznesu ciekawy jestem opini ale jesli cięgnie cie w stronę magazynu to zly wybor. Za drogo, za stara technologia. Te huaweje sa bardzo chodliwe jako uzywane bo bardzo dobry sprzet. Tyle dobrze ze ich nowsze baterie sa kompatybilne wstecz.
@noob_biznesu: Ja sobie tydzień temu założyłem falownik deye z bateriami v-taca i panelami osda za całość zapłaciłem 50 tys brutto (10kwp paneli i 19.2kWh baterii mogę dodać jeszcze drugie tyle baterii za 7000zł/9,6kWh) i od tego odejdzie 23 000zł z dofinansowania.
@lobo: dzięki za konkretną odpowiedź, to jest trop którego szukałem, tylko ciekawe czy to jest kompatybilne z moim falownikiem, bo ceny wyśmienite w porównaniu z Luną
@noob_biznesu: problemem będzie że ten Huawei niech pracować z bateriami innymi od luny. Ja zamówiłem do siebie teraz Falownik solis i czekam na dostawy stack 100 od dyness - magazynu energii
@noob_biznesu: kupić Huawei tylko taniej:) Do Huawei nic innego nie podepniesz
Ale popatrz z drugiej strony - znajdź alternatywę która ma 10 lat gwarancji, producent jest stabilny i nie zniknie jak zaczną mu baterie płonąć, producent opłaca serwis gdyby była potrzeba.
To kosztuje, ale mnie na przykład nie stać na ryzykowanie zakupu taniego sprzętu
Masakra z tymi cenami. Co prawda inny rodzaj magazynu i samoróbka - ogniwa LifePO4 i obudowa od chińczyka to około 6 tysięcy złotych za ~15 kWh. Ja wiem, że pewnie jest to niższej jakości, ale za takie pieniądze jak to przestanie działać po iluś latach to kupi się drugi, a i tak będzie taniej.
Ja wiem, że pewnie jest to niższej jakości, ale za takie pieniądze jak to przestanie działać po iluś latach to kupi się drugi
@endrju_pl: każdy ma prawo własnego wyboru. Powiedz tylko co zrobisz jak się okaże że po roku nie ma 15kwh tylko 2kwh ? Albo dom spłonie a ubezpieczyciel oczywiście nie wypłaci odszkodowania?
@noob_biznesu: sprawdź jeszcze zestawy retro fit, czyli same inwertery z smartmeter (2 kpl.) do podłączenia magazynów z istniejącą instalacją pv. Przed założeniem upewnij się w OSD czy przyjmą, teoretycznie taki układ jest kompatybilny ale ENEA chce podania "integratora" w przypadku 2 i więcej przetwornic.
Chłop co odpalił Patronite jakieś 5 godzin temu i sru ma 13 kafli na miesiąc xD
A znając regularność SciFuna, to te 13 tysi będzie szło na nic nie robienie - choć może to go zmobilizuje i przynajmniej raz na miesiąc coś dostaniemy.
Te huaweje sa bardzo chodliwe jako uzywane bo bardzo dobry sprzet.
Tyle dobrze ze ich nowsze baterie sa kompatybilne wstecz.
Do Huawei nic innego nie podepniesz
Ale popatrz z drugiej strony - znajdź alternatywę która ma 10 lat gwarancji, producent jest stabilny i nie zniknie jak zaczną mu baterie płonąć, producent opłaca serwis gdyby była potrzeba.
To kosztuje, ale mnie na przykład nie stać na ryzykowanie zakupu taniego sprzętu
Dtsu666 czyli licznik
Moduł DCdc do luny+ baterie (do 3 na jeden moduł DCdc)
Jest drożej niż wynalazki ale ma też swoje większe i mniejsze plusy
Kompletny magazyn z licznikiem da się kupić za 21k
@endrju_pl: każdy ma prawo własnego wyboru. Powiedz tylko co zrobisz jak się okaże że po roku nie ma 15kwh tylko 2kwh ?
Albo dom spłonie a ubezpieczyciel oczywiście nie wypłaci odszkodowania?