Wpis z mikrobloga

"Leniwy robol" haruje 8-12h dziennie, potem jeszcze zakupy, ugotować coś, zjeść i sen 5-6h za 4000 netto
Tymczasem pciembciorca mówi że pracuje 24/7 a tak na prawde jego praca to odpisać na laptopie leżąc w łóżku na 2 maile, jeden o 8 rano a drugi o 23 wieczorem i wg niego to praca, nie musi zakupów robić ani gotować bo zrobią to jego pracownicy a czas wolny spędza na "j-----u roboli" jacy to lewniwi że godzina 16:00 i robol już wychodzi z pracy zamiast posiedzieć i zrobić jeszcze coś
Tymaczasem wielki pciembciebiorca zarobi kilka milionów, kupi cały blok żeby swoim robolom wynająć za 120% ich pensji
Beka z korwinistów, memceników i innych prawaczków
Kiedyś przynajmniej młody mógł sobie zamieszkać na swoim
#pracait #pracbaza #takaprawda #bekazprawakow #wolnyrynek
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MetalowyBieg: 15mln rylów z--------a na 2,6mln przedsiębiorców z tego spory procent to nie są przedsiębiorcy, tylko kontrahenci B2B czy JDG, którzy w zasadzie robią to, co robol, tylko na swoim albo franczyzie, tych akurat bym się nie czepiał. Najgorsi są "biznesmeni" co im słoma z butów wystaje. Sporo tego typu ludzi to budowlanka albo gastro czy inny salon piękności. Jednak dalej uważam, że największym nowotworem są kołchozy z zagranicznym kapitałem
  • Odpowiedz
  • 0
@MxS89x ja pisałem o pcieciembiorcach typu wlasciciel kołchozu gdzie najmłodsze maszyny mają po 60 lat a szefuńciu ma 3 porsche 911 i s klase i ciągle kwiczy jak to sie nie oplaca i ciagle doplaca do interesu
  • Odpowiedz