Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, potrzebuję waszej pomocy. Wczoraj dowiedziałem się, że moja bratanica (21lvl) najprawdopodobniej ma raka. Podczas prześwietlenia kl. piersiowej zauważyli coś w prawym barku, usg wykazało guza 4x4 cm. Jutro ma mieć biopsje i za 6 tyg. ma się dowiedzieć co to za guz. Ona podobno dobrze się trzyma, ale jej rodzice w rozsypce.
Młoda nie pozwoliła rodzicom nikomu mówić na razie wiec oficjalnie nic nie wiem, ale braciak nie umie ukrywać tego jak jest załamany.

Co można dla niej zrobić?, Jak im pomóc? R---------a mnie siedzenie bezczynnie. Mirki kochane które zmagają się i te które pokonały #rak czego potrzebowaliście jak się dowiedzieliście? Proszę podzielcie się ze mną poradami.

#zdrowie #nowotwory #nowotwory #onkologia #rak #zalesie #dawcaszpiku #szpital

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co można dla niej zrobić?, Jak im pomóc?

@mirko_anonim: kiedyś rak/nowotwór to był wyrok, teraz to uciążliwość, która dotyka/dotknie wielu z nas - oczywiście są wyjątki. Jeśli jest operowalny i nie ma przerzutów, to rokowania są dobre. Więc nie martw sie na zapas.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Wpierw niech poczeka na biopsje, nie każdy rak to wersja złośliwa oraz nie każdy to coś poważnego, często gęsto usuwa się je chirurgicznie bez chemii jak np kaszaki
  • Odpowiedz