Wpis z mikrobloga

Baldował ktoś na Pośredniej i Popielowej? Jak stan skał i problemów tam? Chciałbym się przejechać na weekend rozwspinać na kamieniu. Na 27crags wygląda dobrze, ale jak w rzeczywistości?
#wspinaczka #bouldering
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 1
@Podziemny_Bialas: @Impuls94
Zwracam się z uprzejmą prośbą o informację, czy ktoś z Państwa miał w ostatnim czasie okazję wspinać się na Pośredniej lub Popielowej. Interesuje mnie konkretnie bouldering, czyli wspinaczka po niskich formacjach skalnych, uprawiana bez użycia liny i przyrządów asekuracyjnych.

Planuję krótki wyjazd w celu rozgrzewkowego wspinania po sezonie zimowym. Z danych dostępnych na portalu 27crags wynika, że warunki prezentują się obiecująco, jednak zależy mi na ich weryfikacji w
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@bocki86: czemu? Do tej pory byłem tylko w Bor i Ostas, ale trochę daleko i szukam czegoś na weekend żeby z pomorskiego jechać.
  • Odpowiedz
@uytx: jakbym mial z takiego daleka jechac to juz bym pojechal troszke dalej na batorowek albo w rudawy...
te baldy na jurze to takie dla koneserow. da sie fajnie pobawic, ale nie sa zbyt piekne. ostatnio kilka ciekawych nowych przystawek sie pojawilo w okolicy laboratorium. "jak na jure, to fajne" ;)
nie wiem jak tam teraz z parkowaniem w okolicy popielowej, sprawdz wczesniej info odnosnie podlesic na umawianie na wspinanie
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@skethoo: czyli baldy dla twardzieli ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do batorówka to już prawie jak do boru, a jura to polowa czasu jaki trzeba tam jechać co jest bardzo kuszące. Słyszałem jedną opinie o pośredniej, że jest całkiem spoko i chciałem sprawdzić właśnie.
  • Odpowiedz
@uytx: @skethoo byłem ostatnio na pośredniej, nie wiem po jakich trudnościach się wspinacie, ale parę fajnych balderków w przedziale 7A-7C się znajdzie. ippon, j-----a, śmalec, łezka, starlink tak na szybko. ale generalnei jest taka zasada że żeby bald w wapieniu był przyjemny to musi być serio kozak, a w piachu to 90% jest przyjemnych. Jak macie więcej pytań to śmiało piszcie
  • Odpowiedz