Aktywne Wpisy
kaszaamanna +1780
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +318
źródło: 1000005415
Pobierz

#obowiazkowecwiczeniawojskowe #polityka
źródło: temp_file7723725389938532612
Pobierz@pwone: to i tak wpisza w papierach, ze zlozyles przysiege i co im zrobisz? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@pwone: gdzieś czytałem tutaj albo na reddit że ktoś dostał wezwanie ale to wcześniej na obowiązkowe ćwiczenia wojskowe i po odbyciu ćwiczeń miał złożyć przysięgę on nie chciał i miał pogadankę z jakimś przełożonym gdzie był wyśmiewany że jest baba i nie chce złożyć przysięgi bo się boi itp ze to przecież nic takiego wszyscy składają i to po to żeby ćwiczenia były zaliczone
Podobnie jest ze zwiększaniem armii zawodowej przez wcielanie do wojska cywilnych pracowników resortu.
https://www.portalsamorzadowy.pl/wydarzenia-lokalne/tak-ma-wygladac-program-ochotniczego-powszechnego-szkolenia-wojskowego,603746.html
@LegendarnyOdkurzacz: skoro obowiązkowa-przymusowa to po co przysięga, wystarczy wpisać do konstytucji czy jakiejś ustawy ;) Przecież nikt nie podpisywał przysięgi, że będzie np. płacił podatki, a jednak każdy płaci xd