Wpis z mikrobloga

qew jest obecnie w moim top 5 wykopowych lolcow. Wręcz idealny dowód dla #childfree czy #antynatalizm, że nie warto mieć dzieci. 18 lat i cyk witaj wolność na stare lata! A nie, czekaj, trafiło ci się dziecko z 999 mniej lub bardziej prawdziwymi problemami psychicznymi. Więc na stare lata jeździsz pociągiem z dorosłym chłopem, by na terapii mógł wbijać gwoździe w deskę.

#takaprawda #qew12
Foxing - qew jest obecnie w moim top 5 wykopowych lolcow. Wręcz idealny dowód dla #ch...

źródło: Screenshot 2025-03-25 at 11-36-18 Profil @Foxing Wykop.pl

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Foxing Dawaj dziecku telefon nim nauczy się porządnie ruszać palcami, bo wtedy nie płacze. Dziw się za kilka lat, że tnie się nożem, gdy książka nie chce się scrollować ¯\(ツ)/¯
Moja ma pięć lat, a telefony widzi z boku i jedyne co na nich może, to robić fotki i filmy. Na ten moment, bije psychiką i pewnością siebie, większość dzieci w przedszkolu.
  • Odpowiedz
@Foxing: Absolutna klasyka na tagu, pronataliści w ogóle nie biorą pod uwagę, że ich dzieci mogą być chore czy nieszczęśliwe. Ich dzieci na pewno będą ludźmi sukcesu, a Ci wszyscy chorzy, alkoholicy, czy narkomani to się z ziemi lęgną, a nie są rodzeni przez takich samych niepoprawnych optymistów jak oni ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Kulek1981:

Dawaj dziecku telefon nim nauczy się porządnie ruszać palcami, bo wtedy nie płacze. Dziw się za kilka lat, że tnie się nożem, gdy książka nie chce się scrollować ¯\(ツ)/¯

Qew to dwudziestoparoletni koń, jak był dzieckiem to nawet nie istniało coś takiego jak smartfon, więc o czym w ogóle mowa? ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela Co? Mam 43lvl i pamiętam kiedy zaczęły się komputery i spiedrolenie mini spowodowane. Telefony to tylko przyspieszyły ¯\(ツ)/¯
Pierwszego piecyka miałem 26 lat temu i już mnie wciągał tak, że kilka dni z życia znikało. Więc jeżeli ktoś nie ma teraz trzydziestki, nie widzę problemu, by był z pokolenia zepsutego przez technologię ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: W ogóle to mam wrażenie, że ludzie nie potrafią osadzić w czasie popularyzacji smartfonów, szczególnie wśród dzieci, bo nawet na początku jak smartfony zaczynały się robić popularne to nikt ich nie dawał dzieciom bo to nie były tanie rzeczy.

A tak poza tym to uważam, że całe to gloryfikowanie wychowania dzieci bez technologii powielają osoby które z dziećmi mają do czynienia jedynie jak spotykają się z rodziną na święta.
  • Odpowiedz
@GrimesZbrodniarz: To jest klasyka absolutna, za naszych czasów za złe zachowanie dzieci winiło się metal/rap/deskorolkę/pokemony/książki fantasy później gry video, smartfony, social media itd. zawsze tak łatwiej niż przyznać, że się zawaliło jako rodzic, albo po prostu dzieciak miał pecha i się urodził z chorbami/zaburzeniami.
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: Ja nawet posunę to myślenie dalej, można być dobrym rodzicem i dziecko może być bez jakichś znaczących chorób, a i tak jest szansa, że wyrośnie na np. kawał c---a, bo ludzie są różni, a wychowanie niczego nie determinuje, zwiększa szanse w jedną albo drugą stronę, ale nie determinuje.

A tak jak napisałeś o tym metalu, rapie itd. to zdałem sobie sprawę, że ludzie zawsze lubili mieć coś do zrzucenia
  • Odpowiedz
@1234123412341234:

naprawdę nie dostrzegasz takiej możliwości, że może po prostu być leniem?

IMO jest to wysoce nieprawdopodobne, gość chodzi na jakiejś dziwne terapie, bierze tonę leków, parę razy w psychuszce był. Jakby faktycznie był leniem to czemu miałby nie neetować nie robiąc nic jak reszta tagowiczów? Chłop próbuje walczyć o siebie na ile potrafi, i mu pozwala choroba, a Wy jebiecie po nim jak po burej suce ( ͡° ʖ̯
  • Odpowiedz
@GrimesZbrodniarz:

Ja nawet posunę to myślenie dalej, można być dobrym rodzicem i dziecko może być bez jakichś znaczących chorób, a i tak jest szansa, że wyrośnie na np. kawał c---a, bo ludzie są różni, a wychowanie niczego nie determinuje, zwiększa szanse w jedną albo drugą stronę, ale nie determinuje.

Tutaj się zgodzę w pełni.

A tak jak napisałeś o tym metalu, rapie itd. to zdałem sobie sprawę, że ludzie zawsze
  • Odpowiedz
Jedyna terapia to 3 sesje z pixami i 3 z grzybami. Nie ma innej drogi. Potrzebujesz jezusa. Ostatni przystanek zwrócić się boga o pomoc.
  • Odpowiedz
@1234123412341234: Z tego co pamiętam on pisał, że ma jakieś problemy neurologiczne, i go łeb boli przy wysiłku intelektualnym, plus skrajnie go to męczy(pisał nawet swego czasu że śpi po kilkanaście godzin). Nie mam kompetencji by oceniać to czy on kłamie czy nie, i tak samo nie mam kompetencji by podważać to co orzekł ZUS. Jest cała masa krętaczy którzy próbowali wymusić rentę i nie dostali, w czym Twoim zdaniem
  • Odpowiedz