Wpis z mikrobloga

Łolaboga, bajdurzenia dziadów od januszeksów pospołu z ich klakierami (czyli ludźmi na pensji, ale co wolą aby inni mieli słabiej, zamiast samemu coś zdziałać dla siebie jak np. zgłosić się o podwyżkę lub zmienić pracodawcę) jaka to wielka tragedia się stanie, bo najmniej opłacani pracownicy dostaną 8% więcej.

Tymczasem Polska jest w czasach złotej prosperity. Ludzie kupują coraz bardziej nowe, premium auta; wyjeżdżają na coraz bardziej luksusowe wakacje; budują coraz większe domy. 10 lat temu czy to na zachód od mojego miasta, czy na wschód, czy na południe czy na północ były pola. Teraz w każdym kierunku jakim nie pojedziesz to są rzędy setek nowych wielkich, eleganckich chat. A na podjazdach Audi, BMW, Mercedesy, Jeepy, a niekiedy także Porsche, Maserati, itp.

Czemu przy tym wszystkim ci mniej przedsiębiorczy, ale jednocześnie ciężko pracujący ludzie, mieli nie mieć szansy za swoją wypłatę w miarę godnie żyć i być w stanie się wyżywić, oraz by stać ich było na jakichś dach nad głową?

P.S. Bezrobocie i inflacja są niskie, a wszystkie pozytywne wskaźniki ekonomiczne, w tym wzrost produktu krajowego brutto, mają tendencję wzrostową jak w mało którym kraju na świecie.

#polska #gospodarka #ekonomia #finanse #zarobki #praca #pracbaza #januszex #januszebiznesu #urojeniaprawakoidalne #bekazkonfederacji
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@AdamF_OG: Jeszcze dodam, że dla mnie jako przedsiębiorcy to tylko przykre, że potem ktoś może mieć negatywną opinię o mnie patrząc na mnie przez pryzmat takiego stanowiska co poniektórych dziadów. No ale cóż, historia ogólnie chyba lubi się powtarzać. Nie bez powodu chłopstwo uciekało na posiadłości moich przodków od innych ,,szlachetnych panów".
  • Odpowiedz