@dowujawafla: Co więcej, mówisz że III wś wybuchła w 2018 roku, a w 2021 roku wydajesz książkę "NADCHODZI 3 wś", czyli zaprzeczasz sam sobie i w książce piszesz o wojnie między USA a Chinami, która jednak się nie wydarzyła, a na koniec i tak mówisz, że ze wszystkim miałeś racje i jesteś przerażony jak wszystko się sprawdza xD
@Marktrel299 Prawda, żongluje tą III wojną światową, żeby wykręcić jak najlepszą sprzedaż swoich książek, które okazują się być transkrypcją ostatnich nagrań na yt, a potem podlewa to okładkami z grzybem atomowym.
@dowujawafla: Proszę państwa, musimy to jasno powiedzieć: wchodzimy w fazę przełamania vektorów projekcji siły w ramach tzw. fog of war. To nie jest tak, że mamy linearne pole bitwy – mamy chaos zdecentralizowany, wynikający z upadku paradygmatu unipolarnego świata. Kluczowe będzie zrozumienie, gdzie przebiega linia napięcia między domeną kognitywną a fizyczną. Bo jeśli nie zrozumiemy, że archipelag wysp pierwszego łańcucha staje się w istocie mentalnym bastionem, to proszę państwa –
@IksdeHeheh no hola hola, ja byłem na Ukrainie i wizja offshore balancing w świetle anglosaskiego prymatu przy udziale nieproporcjonalnej siły skoncentrowanej na pacyficznym teatrze działan absolutnie nie wypełni znamion równoważnia, więc tak jak mówiłem od zawsze (proszę sprawdzić w mojej książce z 1754 roku), Polska powinna szukać alternatyw poprzez porzucenie politycznej normy prymatu zachodniej hemisfery
@SzalonyOgorek: Bartosiak od wielu lat pisze, że Rosja będzie chciała podporządkować sobie nasz region z możliwym użyciem sił zbrojnych. Jak pokazała rzeczywistość, miał w 100% racje.
@dowujawafla: Jak pokazuje rzeczywistość - Chiny zachowują sie coraz bardziej agresywnie wobec Tajwanu oraz krajów Azji Wschodniej ogólnie. Ameryka z kolei coraz bardziej koncentruje zasoby na Pacyfiku, więc Bartosiak tutaj też miał w 100% racje.
@dowujawafla: pamiętam, jak przy rozpoczęciu wojny na Ukrainie wykopki broniły tego słynnego ex-doktora, a na każdą krytykę guru reagowali per "ruska onuca". xD
@dowujawafla: Nie odpowiedziałeś na pytanie, więc powtórze. Przywódcy Chin też otwarcie mówią o inwazji. Szefowie amerykańskiego wywiadu również mówią o silnym zagrożeniu. P------ą głupoty?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
źródło: temp_file8519927674847879222
Pobierz