Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W wieku nastoletnim wzialem sobie do serca mysl, zeby byc najlepsza wersją siebie. Zaczalem uprawiac sport, dbac o siebie i „pchac” zycie ku lepszemu. Z roku na rok nawet mi to wychodzi, zaliczam progres, Jesli chodzi o wyglad, sylwetke, prace i tak dalej. Po czym spotykam innych ludzi w moim wieku. Jeden jest bardziej przystojny, drugi jest wysokiego wzrostu, trzeci ma lepsza prace niz ja. I strasznie mnie to dobija. Wtedy uswiadamiam sobie ze cokolwiek bym nie robil, to zawsze bede co najwyzej sredni. To co dla mnie jest sufitem, dla innych jest podloga. Jak z tym walczyc? Co ja mam ze soba zrobic, to chyba nie jest normalne ze mam zepsuty caly dzien, bo mi tak siadzie na banie cos takiego ze mysle o tym reszte dnia.
#zalesie #kiciochpyta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim żyj swoim życiem, a nie życiem innym. Przestań wierzyć w mit „najlepszej wersji siebie”. Najlepsza wersja Ciebie to ta, która daje Tobie i ludziom wokół Ciebie szczęście. Inwestuj czas i pieniądze w chwile z najbliższymi. Usuń media społecznościowe, bo raz że rozwalają gospodarkę dopaminą, to jeszcze budują w Twojej głowie nieprawdziwy obraz tego, jak żyją inni ludzie.
  • Odpowiedz
W wieku nastoletnim wzialem sobie do serca mysl, zeby byc najlepsza wersją siebie. Zaczalem uprawiac sport, dbac o siebie i „pchac” zycie ku lepszemu. Z roku na rok nawet mi to wychodzi, zaliczam progres, Jesli chodzi o wyglad, sylwetke, prace i tak dalej.

@mirko_anonim: Szanuje.

Po czym spotykam innych ludzi w moim wieku. Jeden jest bardziej przystojny, drugi jest wysokiego wzrostu, trzeci ma lepsza prace niz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: czytam ostatnio Erica Fromma i łap, bo może zamiast być najlepszą wersja siebie tak na prawdę utknąłeś w pułapce 'posiadania sylwetki' a nie 'bycia zdrowym, wysportowanym': ' ''Przy założeniu bowiem, iż celem moim jest posiadanie, tym bardziej jestem, im więcej mam, oznacza dalej, iż muszę sytuować się na pozycji antagonistycznej względem wszystkich innych, względem moich klientów, których chcę oszukać, moich konkurentów, których chcę pokonać, moich pracowników, których pragnę wykorzystać.
  • Odpowiedz