Wpis z mikrobloga

Kierowcy tych krów na kołach to mnie czasem przerażają. Zawsze jak mam zablokowany bus pas jest to w 90% spowodowane krową na kołach. Nie widzieć czemu ludzie kupują te crosovery i nie potrafią tym jeździć. Zazwyczaj wystaje lusterko na bus pasie, że ciężko go minąć albo potrafi mi się przed bokiem autobusu który prowadzę wyładować w trakcie skrętu na linie ciągła jak by był gabarytem wepchać to wczorajszy agent miał w cholerę miejsca auto obok zrobiło mu lukę w której mógł się spokojnie zmieścić i mi zrobić spokojny przejazd ale nie klasyka gatunku typ nie ogarnia gabarytu tego disco polo na kołach i tak stałem 2 min półki auta nie ruszyły. Mam nadzieję, że skończy się moda na te crosovery bo naprawdę w cholerę ludzi ma problem z prowadzeniem tych paskud na kołach #motoryzacja #samochody
Lardor - Kierowcy tych krów na kołach to mnie czasem przerażają. Zawsze jak mam zablo...

źródło: temp_file7531788267101827891

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lardor Bo jeżdżą nimi ludzie, którzy nie potrafią i boją się jeździć, a że siedzą wyżej to czują się bezpieczniej. Do tego auto wielkie, ale w środku miejsca tyle co w hatchbacku przez wszystkie wzmocnienia potrzebne do trzymania kwadratu w podniesionej ramię samonośnej żeby to się nie gibało i ciężko ogarnąć prawdziwe gabaryty tego auta. Ale niedawno widziałem tego rollce Royce elektrycznego coupé, to jest krowa, szerokościowo podobne do TIRa, długościowo
  • Odpowiedz
@Lardor: Jak ktoś robi takie akcje to robiłby je równie dobrze i mając vw polo czy jakieś g---o pokroju malucha czy innego trabanta. Nie każdy ogarnia po prostu xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 15
@TypowyDaltonista ostatnio często trafiam na te wielkie amerykańskie pick upy ale przynajmniej zauważam, że właściciele ich ogarniają gabaryt. Już mi się wczoraj zdjęcie nie chciało cykac ale ktoś sobie zrobił crossoverem parking z zatoczki przystankowej zostawiając chr na samym końcu i idąc w cholerę. Posiadacze crossoverów to inny wymiar. Rozwalają mnie też tacy co nie potrafią zaparkować równolegle i wystaje w cholerę auta na jezdni. Też dość częsty widok o ile
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@trx87 mam wrażenie, że w tych krowach szczególnie nie ogarniającą bo takie akacje mam głównie z kierowcami crossoverów. Z własnych obserwacji mam wrażenie, że ludzie nie ogarniają wymiarów swoich aut choć nie wiem co w tym trudnego. Ja przez wąskie uliczki nie raz przebijam się przegubem 18 metrów i jakoś problemu nie mam. Krakowski Tyniec to jest dobry przykład.
  • Odpowiedz
@Lardor: Podobają mi się auta kompaktowe i takie kupowałem ale po wypadku (nie z mojej winy) zmieniłem auto na takie jak na zdjęciu. Niestety Polacy jeżdżą jak debile i lepiej mieć większe i cięższe auto. Nawet jeśli mi się nie podoba.
  • Odpowiedz
@Lardor bezpieczeństwo, to jest wszystko, pali więcej, ciężej tym zaparkować, miejsca w środku tyle co hatchback, może jakiś GLS albo X7 będzie miało tyle miejsca co kombi. W kwestii bezpieczeństwa się sprawdzają, widziałem wypadek na ekspresie, gdzie dziadek sobie pod prąd micrą k11 wjechał i przywalił w grand cherokee, prędkość wypadkowa pewnie koło 220 km/h, z micry nic nie zostało, w jeepie tylko wybuchły poduszki, ale za to gdyby odwrócić sytuację
  • Odpowiedz
Do tego auto wielkie, ale w środku miejsca tyle co w hatchbacku

@TypowyDaltonista: Właśnie totalnie tego nie kminie :D Zmieniałęm samochód 4 lata temu, chodze po salonach "pooglądać" co mi pasuje, ogólnie temat kombi vs jakiś crosover czy inna krowa. Wcześniej nie miałem okazji niczym takim jeździć zakładałem że w środku jest dużo miejsca, a to się okazuje że jedyna różnicą że siedzi się wyżej, miejsca tyle samo a czasem
  • Odpowiedz
@Lardor: masz rację lecz co do tego skrzyżowania i budpasa. Jak jechał od strony szpitala to musiał wjechać na ten buspas by włączyć się na swój pas. Ten kto wymyślił t buspas powinien się smażyć w piekle. Była fajna 2 pasmowa osiedlowa z zawrotami etc ruch był płynny to po co bus pas robili? Teraz korki są tak cały dzień. Jesteś kierowcą mpk? Wpłynęły te zmiany na punktualność np 159?
  • Odpowiedz
@Radus tak jak pisałem w pierwszym komentarzu, w środku miejsca jest mniej, bo musi być więcej wzmocnień w ramie. Stare terenówki były duże i miały dużo miejsca w środku, bo trzymała je rama, to jest samonośne i wszystko musi być mocniejsze czyli grubsze. Do tego większa powierzchnia przednia więc większy szum od wiatru i spalanie albo jeszcze mniej miejsca w środku przez dodatkowe wygłuszenie i twardsze zawieszenie żebyś się nie wywalił
  • Odpowiedz
@Radus: Ja ostatnio oglądałem Mazdę CX-60. Auto o długości 4,72 metra, dość potężne, otworzyłem tylne drzwi i szok - mając 186 cm wzrostu i siadając na tylnej kanapie moje kolana dotykały fotela kierowcy (dostosowałem go do siebie a nie mam w zwyczaju bardzo odsuwać fotela).
  • Odpowiedz
@Lardor nie chce go bronić ale jak wy blokujecie pół ronda albo skrzyżowania to jest ok? Teraz teoretycznie ty stoisz na rondzie i blokujesz wjazd na rondo. To działa w dwie strony. Nagminne jadący autobus od Srebrnych Orłów w stronę osiedla Piastów ciśnie do końca prawym i na końcu staje i czeka aż ktoś go łaskawie wpuści i blokuje prawy pas. Następnie przy zjeździe z ronda też często wbija na dwa
  • Odpowiedz
@Lardor: suvy to w sumie najlepsze co wymyślono. Nie musisz się nawet zastanawiać, widzisz chłopa/babę w suvie i wiesz, że debil którego przerasta umiejętność jazdy więc od razu bardziej uważasz.
  • Odpowiedz
typ nie ogarnia gabarytu tego disco polo na kołach

@Lardor: następny typ co się zesrał o typ nadwozia, bo mu się uroiło, że jak SUV/crossover to znaczy że duży xD
  • Odpowiedz