Wpis z mikrobloga

Chwilę przed skończeniem trzydziestu lat dostałem z banku list z wiadomością, że zmieniają mi typ konta, bo już nie jestem młody. Z listem przyszła też nowa karta. Kilka dni później zatankowałem samochód za 50 zł. Za kasą na stacji była typowa niska p0lka z wykrzywionym ryjem oraz trochę nerdowaty koleś, oboje w wieku ok. 25 lat. Gdy chciałem zapłacić okazało się, że starą kartę mi już zablokowali, a nową musiałem aktywować w bankomacie. Nie miałem też przy sobie gotówki.
I nagle kurduplica się uruchomiła, że jestem złodziejem i ona wzywa policję. Tłumaczę jej, że zaraz zadzwonię do banku czy coś i sprawę załatwię, ona wrzeszczy na mnie i coś tam p------i pod nosem. Jej kolega od początku ją uspokajał i w końcu mu się to udało. Wtedy typ zwraca się do mnie bardzo grzecznie i mówi bym zrobił szybki przelew na jego konto i on użyje swojej karty. Podał mi wszystkie dane, po chwili miał już kasę i zapłacił. Podziękowałem mu i wróciłem do auta. Przez ten cały czas wredna jędza nie spuszczała ze mnie wzroku, a patrzyła się jakbym jej zeżarł ostatnią czekoladkę. Pewnie gdybym był Chadem 9/10, payetem lub murzynem to by z chęcią mi tę benzynę zasponsorowała.

#p0lka #zalesie
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BoredOfBeingSad: Nie wierzę że takie rzeczy dzieją się naprawdę. Tak k---a obca osoba wtrąca się w to jak płacisz. To jakieś podlasie? Przecież stacje benzynowe wystawią ci fakturę z obowiązkiem zapłaty jak nie możesz zapłacić na miejscu. I tutaj twoje bajkopisarstwo się rozpada.
  • Odpowiedz
Nie wierzę że takie rzeczy dzieją się naprawdę.

@megucchi: Nie wiem w jakim jesteś wieku i nawet jeśli to bait, to musisz zmienić koncepcje.
Osoby za kasą wcale nie muszą być miłe dla klienta czują się jakby pracowały za karę, w naszym kraju człowiek z góry jest nastawiony by tylko d---------ć drugiemu bez powodu. Taka natura biedackiego narodu, to dzieje się od prlu w urzędach placówkach pocztowych po prostu wszędzie.
  • Odpowiedz
@megucchi: no chyba nie do końca. Też kiedyś miałem problem bo zapomniałem portfela. Głupia baba mówiła że muszę zostawić samochód i iść po portfel do domu bo wezwie policję. Dopiero chłop odmulony był i spisał tylko dane z PJ i mówił żebym jechał spokojnie samochodem.
  • Odpowiedz
Przecież do aktywacji karty wystarczyła zawsze płatność przez włożenie jej do terminala, bez potrzeby wycieczki do bankomatu.

@kptDoopa: Widzę sami specjaliści od bankowości. To był rok 2013. Nie było blika. Mój bank nie pozwalał na aktywację karty przy pomocy terminala płatniczego. Musiałem iść do ich bankomatu, nie dowolnego i wykonać jakąś operację by karta się aktywowała. Nie poinformowali też mnie, że za chwilę zablokują mi poprzednią kartę, którą zresztą przysłali
  • Odpowiedz
@Konewkarz: Jak widać kobiety jednak nie powinny mieć prawa do głosu jak nawet na własnym stanowisku pracy nie wiedzą o czymś, o czym ja wiem nigdy nawet na stacji benzynowej nie pracując. Ja p------e xD
  • Odpowiedz
Wtedy typ zwraca się do mnie bardzo grzecznie i mówi bym zrobił szybki przelew na jego konto i on użyje swojej karty.

@BoredOfBeingSad: A jak zrobiłeś szybki przelew do randomowego gościa?
  • Odpowiedz
Mój bank nie pozwalał na aktywację karty przy pomocy terminala płatniczego. Musiałem iść do ich bankomatu, nie dowolnego i wykonać jakąś operację by karta się aktywowała.

@BoredOfBeingSad: I niby który bank miał tak dziwnie?
  • Odpowiedz
@megucchi: tak się da z tą fakturą? To chyba sprzedawcy sami tego nie wiedzą xD

Sam kiedyś prosiłem chłopa na stacji że zaraz podjadę bo zapomniałem portfela. Ale to też były czasy przed blikiem i przed kartami w telefonach
  • Odpowiedz
OP pisze o czasach sprzed Blika. Możliwe że wtedy aktywacja następowała w bankomacie.

@trasheros:

@kptDoopa: Widzę sami specjaliści od bankowości. To był rok 2013. Nie było blika. Mój bank nie pozwalał na aktywację karty przy pomocy terminala płatniczego. Musiałem iść do ich bankomatu, nie dowolnego i wykonać jakąś operację by karta się aktywowała. Nie poinformowali też mnie, że za chwilę zablokują mi poprzednią kartę, którą zresztą przysłali mi jakieś
  • Odpowiedz
Przecież do aktywacji karty wystarczyła zawsze płatność przez włożenie jej do terminala, bez potrzeby wycieczki do bankomatu.

@kptDoopa: OP dostał nową kartę, ale miał jeszcze starą ważną. Nie wiedział, że mimo tego i tak mu ją zablokowali (czego nie powinni robić jeśli to prawdziwa historia w co trochę powątpiewam).
  • Odpowiedz