Wpis z mikrobloga

• 237
@kutang__pan: W 2014 miałem 19 lat, gdybym cofnął się w czasie to dalej nie wiedziałbym co wtedy z sobą robić ¯\(ツ)/¯

Ktoś powie Bitcoin, a ja na to a skąd kasa?
  • Odpowiedz

@K-S-: Komp włączony 24/7 i kopanie na karcie graficznej

Ech. Gdyby człowiek wiedzioł. Studiowałem wtedy na AGH i na akademikach gdzie uczelnia płaciła za prąd zaczął się szał na kopanie krypto. Wszystkie sklepy komputerowe w okolicy wyczyszczone z topowych kart graficznych. W pokojach u kolegów instalacje typu płyta główna i zasilacz, nad nią stelaż i kilka kart graficznych. Środek zimy,
  • Odpowiedz
@K-S- w wieku 19 lat pojechałem na wakacje do Niemiec pakować ogórki do słoików. Za 2 miesiące, gdzie robiliśmy roboty wyszło około 15k po odliczeniu wszystkiego. Także można było zarobić.
  • Odpowiedz
@kutang__pan: W 2014 roku poszedłem na studia, 1 rok, ile imprez bo to akurat rocznik taki że każdy miał osiemnastkę na przełomie 13/14 roku, były też najdłuższe wakacje życia bo skończyliśmy szkołę pod koniec maja a na studia dopiero ostatni tydzień września, cudowne czasy. Mając w kieszeni 100zł na wakacjach w Polsce czułem się jak król osiedla, poł litra lubelskiej smakowej (wtedy miała jeszcze 36%) kosztowało niecałe 20zł, brzoskwiniowa była
  • Odpowiedz

@K-S-: jakbyś wtedy kupił BTC za 2000 złotych to byś teraz był multimilionerem ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz