Wpis z mikrobloga

• 23
@iquiet: Dużo osób pisze że głosując na #zandberg marnuje się głos, ja się z tym kompletnie nie zgodzę. Wybory prezydenckie pokazują dobitnie trendy polityczne obecne w społeczeństwie, ja właśnie zagłosuje na Adriana bo pokazuje sprzeciw jakimkolwiek dopłata do mieszkan, Reita itd, aby w końcu na rynek #nieruchomosci mogły wejść osoby młode
  • Odpowiedz
  • 24
@szach-perski: Polacy się jakoś strasznie podatków boją, Cześć życia spędziłam w Niemczech, teraz siedzę w Finlandii i w państwach opiekuńczych się naprawdę zajebiscie żyje. Chciałabym wrócić do Polski ale w Helsinkach za mieszkanie płacę tyle co płaciłabym za pokój w wawie, więc dlatego ta kwestia mieszkania jest dla mnie istotna bo resztę sobie ogarnę
  • Odpowiedz
@Mistymay: suweren zdecyduje, ale chyba większość ludzi rozumie że za swoje podatki dostaje g---o, kolejki na nfz i umorzenia sprawy na policji także nie dziwię się że ci którzy nie dali się wciągnąć w walkę plemion po i pisu chcą płacić jak najmniej
  • Odpowiedz
@Mistymay: kiedyś jak mało zarabiałem głosowałem na razem, teraz jak zarabiam bardzo dużo głosuję na libkow (w sensie trzaskowski), byt kształtuje świadomość xD no ja się boje podatków bo tu gdzie obecnie mieszkam gdyby to była moja rezydencja podatkowa oddawalbym jakieś dodatkowe 200k w podatkach rocznie
  • Odpowiedz
zmarnowania głosu

@iquiet co to za argument? W ogóle darujmy sobie wybory i demokrację. Spora część społeczeństwa marnuje swoje głosy na kandydatów którzy nie wygrywają. Oszczędźmy im tego i niech zwycięzcę wybiera rząd. A rząd niech wybiera prezydent. Proste. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Mistymay głosowałbym na Sikorskiego, ale ponieważ nie startuje, również oddam swój zmarnowany głos na Pana Duńczyka. Razemki pomijając kwestie światopoglądowe, z którymi się
  • Odpowiedz
@Mistymay: pierwsze mieszkanie mam już za sobą, ale i tak I tura pewnie Adrian (II tura - cokolwiek, byleby ubić Mentzena, jeśli tam dotrze). Niestety zdaję sobie sprawę, że Zandberg jest zbyt racjonalny, aby zebrał duży elektorat. Ostatnio powiedział, że wg niego rolą polityka nie jest dopasowywanie się do sondaży, ale przekonywanie wyborców do swoich pomysłów. Mi się ta postawa bardzo podoba, bo świadczy o tym, iż on w ogóle
  • Odpowiedz
@iquiet no fajnie. Ja też będę głosował wbrew swoim poglądom tylko po to bo jakiś pajac ma duże poparcie.

Na tym polega demokracja misiaczku, że mogę głosować na taką osobę na jaką mam ochotę.
  • Odpowiedz
  • 3
Też zauważyłam że on jes bardzo spójnym kandydatem @the_good_guy to się mega ceni, xwlsaszcza gdy się mierzy z Trzaskowski i Hołownia którzy lecą gdzie mocniej wiatr zawieje
  • Odpowiedz