Wpis z mikrobloga

Poruszane na wykopie wątki często dotyczą zachowań pewnej grupy kobiet i są krzywdzące gdy odnosi się je do ogółu. Piętnowane są też zachowania do których mężczyźni są tu wręcz zachęcani ()
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: Może i celny termin. Ale nadużywany. Przez co stracił na wartości i sam w sobie dolewa oliwy do ognia.
Tak samo incel. Ja zostałem Tak nazwany, bo uznałem że zbyt zobowiązujące miejsca są słabym pomysłem na pierwsza randkę. Zwłaszcza z tinderów.
Mizoginia została mi zarzucona w towarzystwie, bo uznałem że wszyscy mamy równe prawa do takiej samej pracy a płeć nie gra tu roli. Oczywiście zostałem zakrzyczany przez typiary
  • Odpowiedz
@programista3k: nie każdy, są mężczyźni wspaniali i nie można temu zaprzeczyć. Ale skala problemu jest duża i o tym ci powie każda kobieta. Zapytaj siostry, czy dziewczyny ile razy się bała, że ktoś coś może jej zrobić albo zastosowała prewencyjne środki ostrożności. Jeśli nie widzisz gwałcicieli dookoła to może nie jesteś jednym z nich i nie chcesz by twoją płeć tak postrzegani skoro ty na te reputację nie zapracowałeś ale
  • Odpowiedz
@programista3k: boisz się kobiety= zostałeś przez nią zgwałcony, zjawisko jest poważne widać to po tagu przegryw. Ilu przegrywow zostało zgwałconych przez Julki? Dobre pytanie. No i stąd mizoginia
  • Odpowiedz
@programista3k: człowieku, ja jestem typową szarą myszką, która w domu siedzi, a kilkanaście razy byłam zaczepiana w miejscach publicznych w sposób jakiego ci nie życzę. Dowiedz się zanim się wypowiesz, bo kiedyś będziesz miał córkę to dowiesz się, że słusznie się kobiety obawiają o swoje bezpieczeństwo
  • Odpowiedz
@tubkas12: jej chyba chodzi o samo uczucie strachu, jak otaczają ciebie ludzie i czujesz że ciebie nie lubią to pewnie tak jest.
@ElenaRain a mnie jakaś dziewczyna kiedyś złapała za tyłek, to mam większe chyba doświadczenie. Ja nie oski. Rozumiem co masz na myśli te zaczepianie, bo wyobraź sobie że nas też zaczepiają w ciemnych parkach tylko nam chcą w ryj dać.
  • Odpowiedz
skala problemu jest duża i o tym ci powie każda kobieta. Zapytaj siostry, czy dziewczyny ile razy się bała, że ktoś coś może jej zrobić

@ElenaRain: no fakt, 84 procent (!!!) polek jest molestowanych seksualnie, w gazecie wyborczej tak pisali więc to musi być prawda. Dżungla dosłownie, nie to co w cywilizowanej bezpiecznej szwecji czy niemcowni.

@programista3k @tubkas12
  • Odpowiedz
@ElenaRain Dowiedz się zanim się wypowiesz, bo kiedyś będziesz miał córkę to dowiesz się, że słusznie się kobiety obawiają o swoje bezpieczeństwo

Ja tam nigdy jej mieć nie będe więc mnie to na szczęście nigdy nie bedzie dotyczyć, być może, dla was to źle, że was tak zaczepiają, ale to już nie mój problem ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@gorobei: a kto mówi że w Europie jest dobrze? Polska jest bezpieczniejsza niż inne kraje ale to nie zmienia faktu że tu też się to zdarza i to wcale nie rzadko? Serio tyle was kosztuje dostrzeżenie że istnieje problem i wsparcie waszych koleżanek? Jeśli ty nie jesteś winny to świetnie, moje gratulacje, rozumiem że nie chcesz być z tym kojarzony i uznajesz to za krzywdzące. Ale nie wiesz do czego
  • Odpowiedz