Wpis z mikrobloga

O co chodzi z tymi owieczkami i po co ta orkiestra (swoją drogą z ekstra pokazem)?
Nie znam angielskiego na tyle dobrze, w tłumaczeniu jest alter a w dyskusji na wykopie outie oraz innie? O co chodzi?
#severance #serial
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzieju41: 1) To nie owce, a kozy ( ͡° ͜ʖ ͡°) I niewiadomo po co są. Wszystkie hipotezy to tylko spekulacje.

2) Orkiestra jest tylko dla szpanu Lumon, dla podbicia wydarzenia. Ma to wydźwięk satyryczny.

3) Alter to zamienne słowo dla innie, pojawia się w polskim tłumaczeniu. Innie - osobowość w środku Lumon. Outie - osobowość na zewnątrz, poza Lumon.
  • Odpowiedz
  • 1
@waro: Ad.1 oczywiście kozy, jak mogłem xd.
Ad.2 To tam sporo więcej "wydarzeń" swoją drogą ma wydźwięk satyryczny, w ogóle mi zalatuje sporą satyrą na to co się dzieje w korporacjach, nikomu do niczego nie potrzebne działy, wydarzenia, eventy, jakieś teamsy, owocowe wtorki. Oczywiście przy całej tajemniczości tego co się w serialu dzieje.
Ad.3 Teraz do mnie dociera in, out, ma to sens.
  • Odpowiedz
@dzieju41: mam wrażenie, że dział kóz jest do testowania uległości ludzi którzy się nimi opiekują. Wychowują niewinne owieczki a potem dostają polecenie je zabić. Może to tresura pod trening żołnierski
  • Odpowiedz