Aktywne Wpisy

MLeko29 +4
Co może być czeskie?
Ankieta do "Familiady". Najbardziej plusowane komentarze trafią do odcinka*, a autorzy dostaną nagrody* w postaci talonów na różne atrakcje.
Zapraszam do zabawy
#glupiewykopowezabawy #familiada
Ankieta do "Familiady". Najbardziej plusowane komentarze trafią do odcinka*, a autorzy dostaną nagrody* w postaci talonów na różne atrakcje.
Zapraszam do zabawy
#glupiewykopowezabawy #familiada

Mokotowski +114
Ale Tuskobotów wybiło na wykopie. Białek nachapie się pieniędzy.
podłączyli mi w końcu światłowód i sprawa wygląda tak, że główny router stoi na piętrze w domu, a chciałbym dokupić drugi router i postawić go piętro niżej, wpiąć w niego komputer, telewizor, konsole i puścić WiFi.
Moje pytanie brzmi, czy polecilibyście mi jakiś dobry gigabitowy router, który się sprawdzi? Czy budżet ~300 zł wystarczy?
#siecikomputerowe #router #komputery #it
@leaving_meaning: te trzy wymienione urządzenia chce mieć połączone z siecią po kablu
Na Archerze mam się wpiąć w LAN?
Gdybym się wpiął w WAN i nie wyłączył DHCP, to byłaby podsieć i ten router zacząłby nadawać adresy?
@Mellisuga Wtedy podzielisz sobie siec i urzadzenia z pierwszego routera nie beda widzialy tych z drugiego, do tego masz podwojny NAT. Zrob jak dostales odpowiedz wyzej, mozesz jeszcze zmienic adres ip na jakis wolny poza puli DHCP.
Komentarz usunięty przez autora