Wpis z mikrobloga

Czy instalował ktoś z was pralkosuszarkę (lub suszarkę) w zabudowie? Chodzi o model z pompą ciepła Electroluxa. Czy to w ogóle ma sens, czy lepiej jeśli front byłby odsłonięty? A jesli tak, to czy podcięcie w drzwiczkach szafki rozwiązałoby problem?

#electrolux #agd #lazienka #agd #mieszkanie #pytanie #pralka #suszarka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ewk932: Możesz zarówno suszarkę jak i pralko-suszarkę z systemem pompy ciepła zabudować choćby do szafy, natomiast dla równowagi cyrkulowanego powietrza, w trakcie cyklu suszenia należy drzwiczki od tejże szafy otworzyć, gdyż w innym przypadku wymiennik ciepła może zacząć wariować i błędnie odczytywać poziom wysuszenia (mimo czujników które znajdują się w środku, tj. w bębnie)
Ja osobiście więcej sprzedaję modelu MEW9WN249BP, gdyż różnica w trybie ECO jeśli chodzi o zużycie energii
  • Odpowiedz
  • 0
@Notakaprawda: dzieki mireczku ale wzialem juz EW9W161BC z outletu + dodatkową gwarancję na 5 lat, wyszlo mi cena fabrycznie zapakowanej sztuki. ekipie remontowej zleciłem podcięcie drzwiczek i zrobienie otworu do komina tak żeby nie trzeba bylo otwierać drzwiczek
  • Odpowiedz
@ewk932: Z outletu elektromarketu czy outletu Electroluxa? Weź Ty sprawdź czy przecena była tylko z powodu wgiotki/ryski jak według opisu, czy ktoś jej nie zwrócił z jakiegoś powodu. Zerknij na filtr czy nie jest up!erdolony w kłakach, po lewej stronie na górze pod blatem jest.
  • Odpowiedz
  • 0
@Notakaprawda: outlet oleole, wybralem ze stanem dobrym, byly tez tansze z dostatecznym wlasnie z wgniotkami, ale wtedy nie dało się wziąć przedłużonej gwarancji
  • Odpowiedz
  • 1
@lukas456432132: jeszcze nie wiem - dopiero w czerwcu się wprowadzam. Ostatecznie ekipa podpięła mi wentylator przy podłączeniu do komina tak aby wyciągał wilgoć. Do tego mam włącznik. W szafce jest wycięta kratka wentylacyjna, do tego podłączona rura która idzie podtynkowo przez sufit podwieszany i do komina.
ewk932 - @lukas456432132: jeszcze nie wiem - dopiero w czerwcu się wprowadzam. Ostate...

źródło: 1000023703

Pobierz
  • Odpowiedz