Aktywne Wpisy

editores +79
Podatek katastralny ZAWSZE prędzej czy później dotyczy wszystkich. Tak zrobili na Litwie.
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci

SilesianPill +178
Zabawne, że piszą o historycznie niskim poziomie urodzeń w USA (1,7), podczas gdy u nas jest 1,1 XD
#demografia #polska #spoleczenstwo #blackpill #zwiazki #p0lka
#demografia #polska #spoleczenstwo #blackpill #zwiazki #p0lka

źródło: temp_file3775337719344261310
Pobierz
"Weryfikacja reklamowanego towaru wykazała, że zgłoszona wada nie wynika z niezgodności towaru z umową i nie istniała w chwili jego wydania. Uszkodzenie ma charakter zewnętrzny i spowodowane jest niewłaściwym użytkowaniem, za które sprzedawca nie ponosi odpowiedzialności. W takiej sytuacji odpowiedzialność sprzedawcy jest wyłączona."
Słuchawki są w bardzo dobrym stanie, zawsze były czyste, nigdy niczym nie zalane i dosłownie nie robiłem z nimi nic, co mogłoby być nieodpowiednie. Co prawda obecna szkoda na razie w niczym nie przeszkadza, ale jeśli ta siateczka się całkiem odklei to już może być po słuchawce.
Co mogę zrobić w takiej sytuacji? może się jakoś odwołać, tylko w jaki sposób? bo jestem w 100% przekonany, że były użytkowane w odpowiedni sposób. Poprzednie freebuds 4i miałem 3 lata i były bardzo zadbane.
Wrzucam też zdjęcie słuchawek. Jedna słuchawki jest w 100% ok, ale w drugiej siateczka się odkleja i jest cała ulepiona jakby klejem.
#reklamacja #gwarancja #rtveuroagd #sluchawki #sluchawkibezprzewodowe #zakupy #prawo #huawei
źródło: img_20250314_154433
PobierzBędę pisać odwołanie, ale może ktoś ma jakieś pomysły jak to uargumentować w najlepszy sposób. Może oni powinni udowodnić niewłaściwy sposób użytkowania przeze mnie?
Po pierwsze dostałeś zalakowane pudełko, nie wiedzą czy wada istniała czy nie - domniemają to zupełnie niesłusznie.
Po drugie:
"Co istotne, jeśli wada została stwierdzona w ciągu roku od dnia zakupu, w prawie funkcjonuje korzystne dla konsumenta domniemanie, że istniała ona już w chwili transakcji (art. 568 § 1. kodeksu cywilnego)."
Po trzecie:
"Konsument może skorzystać z rękojmi w przypadku, gdy zauważy wadę towaru, która istniała w momencie zakupu lub pojawiła się z
To też powinienem dodać i napisać wprost, że ich domniemanie o nieprawidłowym użytkowaniu jest bezpodstawne, gdyż nie znali stanu zaplombowanych słuchawek?
źródło: image
PobierzTo jest aktualne? bo znalazłem art 568 i brzmi inaczej, ale jakiś czas temu były sporę zmiany w rękojmii. Słuchawki kupione w czerwcu 2024 roku. Teraz kwestią czy w tym przypadku mogę się na coś tutaj powołać?
źródło: image
Pobierz