Wpis z mikrobloga

Wczoraj skonczylem wersje rajdową dla resto druida - działa to całkiem nieźle.
Miałem kilka fajnych błędów. Jako że potrzebuje na każdego gracza osobny klawisz na klawiaturze (w sumie 25-30 klawiszy) to używam wszystko z numerycznej (13) dodatkowo średniki, plus, minus, nawiasy kwadratowe itp. (7) i klawisze funkcyjne (10).

Podczas pierwszych prób w LFR WoW po chwili leczenia zaczął mi crashować. Totalnie, bez komunikatu. Raz, drugi, trzeci.
Zacząłem się zastanawiać o co chodzi. Okazało się że jako że pod dany klawisz przypisuje różne czasy w zależności od tego czy jest alt, ctrl, shift i odpowiednie kombinacje (daje to w sumie 8 czarów pod klawisz) to podczas leczenia gracz który aktualnie był przypisany pod klawisz F4, potrzebował leczenia z Altem... No i się WoW zamykał... ¯\(ツ)/¯

Drugim fajnym błędem była totalna blokada w trakcie encounterów. Bot totalnie przestał castować i robić cokolwiek. Działanie polega na tym że co klatkę zbieram sobie tablicę graczy w raidzie i sortuje ich wg. HP. Najmniej hp na początku, zdrowi na końcu. Problem był tylko taki że zapomniałem usuwać martwych graczy z listy, przez co lądowali na froncie kolejki i blokowali jakiekolwiek działania.

Czary takie jak innervate czy incarnation (drzewko) castuje z palca. Z dwoma innervate'ami podczas walki bossy z reguły kończę na 10% many. Mam wrażenie jeszcze że troche progi są źle poustawiane ale to kwestia doszlifowania.

Efflorescence niestety nie da się obsłużyć onTarget i trzeba wybrać cel ręcznie. Tutaj raczej nie widzę żadnego obejścia i tak już zostanie.

Dwa bossy z LFR poniżej na screenie.

do obserwowania/czarnolistowania - #wowbot
#worldofwarcraft #wow
Julek85 - Wczoraj skonczylem wersje rajdową dla resto druida - działa to całkiem nieź...

źródło: wow

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@lagomorph: Z tego, co się orientuję, jakiekolwiek operacje odczytywania pamięci są niebezpieczne ze względu na systemy antycheatowe. Podobnie jest z hookami - czyli przechwytywaniem wciśnięć klawiszy czy nienaturalnymi ruchami myszki (np. przesuwanie jej w jednym odświeżeniu ekranu o większą odległość niż kilka pikseli). O modyfikowaniu rejestrów nawet nie wspominam, bo to praktycznie gwarantowany instaban.

Na ten moment rozwiązałem to tak, że w CombatEvencie wykrywam czar Efflorescence rzucony przeze mnie. Jeżeli
  • Odpowiedz
@Julek85: Patrząc po screenie to całkiem nieźle poszło. Bot przegonił trzech graczy (wiadomo, może to kompletne nooby, może niski ilevel) no ale jednak bot przegonił człowieka.

Możesz dodać jeszcze info jaki ilevel i jakie bossy co może udałoby się to jakoś porównać do innych graczy. Dodatkowo na LFR praktycznie nic się nie leczy. Bossy obrażeń nie biją, a jedynie smyrają.

Czekam na dalszy rozwój, może na jakiegoś normala/HC wbijesz? (
  • Odpowiedz
  • 1
@Marcinox: dzisiaj troche pobiegałem. tragedii nie ma. dopiero pod koniec wpadł mi 4 item do setu i niestety jeszcze bez żadnych trinketów do leczenia. nauczylem sie rejestrowac logi i wrzucam screena z lfr i normala.
iinervate, tree of life i efflorescence odpalam z palca w odpowiednim momencie, tak samo heart of the wild na ktory w kodzie mam trigger i jezeli nikogo krytycznie nie trzeba leczyc to spamuje wrath w celu
Julek85 - @Marcinox: dzisiaj troche pobiegałem. tragedii nie ma. dopiero pod koniec w...

źródło: Bez-nazwy-1

Pobierz
  • Odpowiedz