Aktywne Wpisy

wykop +284
W związku z prawomocnym wyrokiem Sądu Apelacyjnego w Warszawie publikujemy przeprosiny na Stronie Głównej serwisu. Nie zgadzamy się z tym orzeczeniem, ale w pełni respektujemy obowiązki, które nałożył na nas sąd.
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
maciek03pl +1
Miesiąc temu sprzedałem nastoletni samochód, którym jeździłem ponad rok. Od paru dni nowy właściciel pisze smsy ze mam mu zwrócić za naprawę skrzyni (ponad 50% wartości z umowy sprzedaży). Twierdzi, że ma ekspertyzy biegłego sądowego, że pojazd ma wadę ukrytą. Ze skrzynią rzeczywiście był problem(o czym kupujący został poinformowany przy zakupie), bo pół roku temu był wyciek, ale został on naprawiony i samochód dalej użytkowałem. Miał ktoś taką sytuację? Jak się skończyła?
https://www.youtube.com/watch?v=Q4pjOeSII68
Lecimy od początku:
8:28 - pada pytanie, czy jeżeli nie będzie chętnych to szkolenia zmienią się w obowiązkowe. Po chwili niezręcznej ciszy "Będą się zgłaszać, już się zgłaszają", ciekawy czy tych maili wystarczy na 100k rocznie. Pierwszy red flag.
19:40 - pytanie o obciążenie dla pracodawców, odpowiedź jest kwintesencją tego wywiadu. Pracodawca ma się cieszyć, że jego pracownik zyska nowe uprawnienia. Też mi się wydaje, że każdy pracodawca marzy o tym, żeby jego pracownik Mariusz potrafił naprawiać auta ciężarowe albo latać dronem. Myślę, że wielu księgowym, hydraulikom to się faktycznie przyda (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
21:00 - Kto ma właściwie szkolić tych ludzi - byli pracownicy, którzy odeszli sobie wcześniej na emerytury i pozakładali firemki szkoleniowe (czytaj Naval i jego koledzy).
29:49 - Dostaniesz mundur i stare buty, żebyś nie zapomniał o tym, że jesteś prolem do bronienia tej dziury, ale o broni zapomnij. Dobry deal.
35:35 - gratki dla Zychowicz, ładnie dopytał, a Naval ładnie pokazał swoje patologiczne myślenie. "Fala jest też w naszym życiu", podaje przykład mobbingu w pracy, i nie widzi w tym problemu. Potem dodaje, że sam był bity w wojsku xD
Podsumowując już i tak długi wywód, mam dla Pana Navala inny pomysł.
Zamiast napychać kieszenie sobie i swoim kolegom oferującym szkolenia, może wydłużmy wojskowym wiek emerytalny o 5 lat, i przez te ostatnie 5 lat, niech szkolą, w ramach swojej wysługi. W tym momencie zaleciało ciężko hipokryzją, najchętniej szkolonym ochotnikom nic by Pan nie płacił, ale byłe trepy i Pana kolesie, muszą się dodatkowo nachapać hajsu z budżetu Państwa.
#historiarealna #naval #obowiazkowecwiczeniawojskowe #wojsko #wojna
https://wykop.pl/wpis/65856769/eee-naval-prawda-to-stad-ta-twoja-ksywka-w-gromie-
Fajnie, utrzymujemy całe zastępy ludków którzy tylko kasę biorą, potem cyk emeryturka w wieku 40 lat i są chętni pracować dla wojska na fakturkę. Dla nich fakturka + VAT, a tobie nawet nie oddadzą za bilet.
Gość siedzi napuszony jak paw, co trudniejsze pytanie to aż go zapowietrza, bo jak to ktoś może nie chcieć za darmo robić czegoś na co