Aktywne Wpisy

Mietowy_ +50
39 lat temu o godzinie 1:23 w reaktorze jądrowym bloku energetycznego nr 4 Czarnobylskiej Elektrowni Jądrowej nastąpiła eksplozja.
Była to największa katastrofa w historii energetyki jądrowej i jedna z największych katastrof przemysłowych XX wieku. Razem z katastrofą w elektrowni jądrowej Fukushima I została zakwalifikowana do siódmego, najwyższego stopnia w skali INES (ang. International Nuclear and Radiological Event Scale)
W wyniku całkowitego zniszczenia reaktora skażeniu promieniotwórczemu uległ obszar od 125 000 do 146
Była to największa katastrofa w historii energetyki jądrowej i jedna z największych katastrof przemysłowych XX wieku. Razem z katastrofą w elektrowni jądrowej Fukushima I została zakwalifikowana do siódmego, najwyższego stopnia w skali INES (ang. International Nuclear and Radiological Event Scale)
W wyniku całkowitego zniszczenia reaktora skażeniu promieniotwórczemu uległ obszar od 125 000 do 146

źródło: 20110412000311672367-original
Pobierz
Śpicie już? 👀
A m--f amerykanka mnie namawia na wyjazd do New York w maju na tydzień.
Nowy paszport mam bez tej wizy,
A stary paszport mi w rogu przecieli ale wiza jest nienaruszona na szczęście.
#uk #usa #podroze #podrozujzwykopem #pytanie
Komentarz usunięty przez autora
A to co Trump zrobił to dał bodajże 3 miesiące darmowego pobytu dla nowych co nie mają tych starych wiz jak ja
Więc dlatego pytam bo moja wizja ma inne zasady te stare jeszcze.
Wizy nie trzeba do USA dla polakow, Wypelniasz ESTA przed wjazdem do USA, kilka dni/tyg przed wylotem.
Wiza co masz w starym paszporcie masz wazna ale jest ci do niczego niepotrzebna gdyz wizy dla obywateli Polski zostaly zniesione
ESTA pozwala na wjazd na bardziej ograniczony czas, wymaga rejestracji i opłaty. Wiza "tradycyjna" pozwala na dłuższy okres pobytu, wielokrotnie, nie wymaga kolejnych opłat. Dlatego jest to istotne, bo możesz być dłużej, nie bawisz się w formalności i nie płacisz.
@salo91: z zielonkami nie gadam
https://www.serwiskonsularny.pl/wizy-do-usa/#:~:text=W%20przypadku%20promesy%20wizowej%20je%C5%BCeli,z%20wa%C5%BCn%C4%85%20wiz%C4%85%20oraz%20nowym.
@salo91: no dokładnie o to mi chodziło,
Skoro mam wizę na 10 lat to chciałem się upewnić że jest ona prawnie dalej ważna mimo zmian wizowych dla Polaków,
Bo po co miałbym korzystać z tej gorszej nowej procedury skoro mam lepszą wizę
Dzięki
Mam podejść najpierw z viza a jak nie przejdzie to z Este?
W takim razie sformatuje wszystkie dane z tel na kartę pamięci i będę wlatywały z gołym telefonem