Wpis z mikrobloga

Nigdy nie grałem w minecrafta ale już z braku laku mam chęć spróbować. Mam go na game passie na PC i powiedzcie mi proszę, są tu jakieś tryby/serwery ala RPG? Chodzi mi o to czy są serwery które np. byłby podobne stylem gry do #tibia czyli wbijam na mape, n-------m potwory, wbijam jakiś poziom, zdobywam eq etc albo czy jest coś chociaż trochę podobnego? a jeśli nie to jaka wersja i jakie serwery/tryby cieszą się największą popularnością?
#minecraft
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Prawilny_: W minecrafcie te serwery i rpg są tylko dodatkiem do zabawy, jeśli liczysz na zaawansowane mechaniki z tym związane to się zawiedziesz.

Tam największą zaletą był olbrzymi, otwarty świat, który można w pełni modyfikować - w 2010 roku to było naprawdę WOW, bo świeża mechanika mimo prostej grafiki robiła robotę. Dzisiaj, gdy jest tyle gier z otwartymi światami, nie robi to już wrażenia.

Generalnie odpal sobie singla, pokop trochę
  • Odpowiedz
@Prawilny_ nigdy w to nie grałem ale pomagałem ostatnio młodemu, bo chciał pograć. Z tego vo się orientuje to musisz pobrać mody na launecha z którego korzystasz na Forgeu jeżeli chcesz takie zabawy. Ale jak wspomniał powyżej Miras zawiedziesz się jeżeli szukasz emocji z RPG
  • Odpowiedz