Wpis z mikrobloga

Hej, jaki dron polecilibyście dla początkującego, mam aktualnie drona którego dostałem za darmo od kolegi sj rc f11, lata nim się bardzo fajnie, ale chciałbym teraz kupić coś co ma dobrą jakość kamery, do nagrywania sobie nad wodą, czy dron od #dji maja tylko czujniki chroniące przed zderzeniem w wersji pro? Chciałbym też, żeby dron nie wylądował na wodzie, jak jakiś dziwny manewr zrobię. #drony #dron
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tomekv23: latania bezpośrednio nad wodą nie lubi żaden dron. Najlepiej nad nią nie latać. A jak już musisz, to wyłączyć czujniki od spodu. Celuj w DJI Mini w wersji fly more combo. Wersja zależy od tego, jaki chcesz przeznaczyć na niego budżet. Z nowych nie kupowałbym nic poniżej Mini 3 FMC
  • Odpowiedz
@Tomekv23: ja sobie teraz kupiłem DJI neo i powiem szczerze, że ciężko go zepsuć a już kilka razy wyleciałem w ścianę i w zasłony w domu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tomekv23: Taka rada: Unikaj latania nad wodą przy niskich wysokościach. Kiedyś leciałem Air2 nad sporym nurtem i dron zdurniał bo określał swoje położenie na terenie pod nim (Które było ruchome) i przemieszczał się w niekontrolowany sposób.. Po przejściu na Mavica 3 Pro jest lepiej ale nadal potrafi zdurnieć. Podejrzewam, że z innymi dronami jest podobnie
  • Odpowiedz