Wpis z mikrobloga

Siemanko. Ostatnio taka rozkmina mnie naszła apropo protokołu przekazania odzieży pracownikowi. W prawie wszystkich większych zakładach produkcyjnych korzystałem z odzieży roboczej pracodawcy i podpisywałem taki dokument. Ale zawsze był on w 1 kopii dla pracodawcy.
Bo tak sobie myślę, że jak jest w 1 kopii dla pracodawcy to istnieje ryzyko, że pracodawca coś sobie tam dopisze. Np jakąś rzecz jakiej nie dostałem.

Ale w obecnej pracy jak dobrze pamiętam w każdej kolumnie przy danym rodzaju odzieży np: spodnie, bluza, buty się trzeba było osobno podpisywać.

W większości prac jednak miałem tabelkę z wydaną odzieżą czy innymi rzeczami + mój podpis na dole dokumentu.
Też tak mieliście i jak myślicie. Jest ryzyko, że pracodawca może sobie coś dopisać, czy nie będzie ryzykował?

#praca #pracbaza #prawo
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Roksanos: jeżeli dokument jest wydrukowany, to jakikolwiek ręczny dopisek bez Twojej parafy jest, delikatnie mówiąc, wątpliwy. Poza tym naprawdę uważasz, że ktoś będzie fałszował dokumenty, żeby Cię wrobić w płacenie za ekstra parę gaci?
  • Odpowiedz
  • 0
@PanKapibara: na niektóre stanowiska wydają też narzędzia i to chyba w tym samym protokole co odzież. Ale dobra, może wymyślam problemy na siłę. Trochę paranoik ze mnie ;p
  • Odpowiedz