Wpis z mikrobloga

• 52
@Vasek: @csth97 typowy polak, już leci z obrażaniem. Obiektywnie trzeba przyznać, że nie jest to łatwe do zapamiętania bo znaki są praktycznie takie same a i wyrazy postój i zatrzymanie to są k---a bliskoznaczne. Więc nie p-----l omni polaku co prawo jazdy w łonie znalaz.
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: Obiektywnie ja rozróżniałem te znaki w zerówce. Postój jest powyżej 1 minuty, zatrzymanie poniżej minuty. Jeśli tego nie potrafisz zapamiętać, oddaj prawko.
A weź jeszcze obczaj znaki zakaz postoju w dni parzyste i nieparzyste, to w ogóle ci łep eksploduje.
Oddaj prawko, serio.
  • Odpowiedz
a jak mi wyskoczy pieszy albo swiatla a będzie taki znak, to co mam się nie zatrzymywać i go jebnąć ?

@pearl_jamik: co ma pieszy czy światła do parkowania? serio? te znaki dotyczą miejsc gdzie się parkuje a nie miejsc gdzie się jeździ...

zresztą przeczytaj sobie art 26 kk., można poświęcić mniejsze dobro aby ratować większe... czyli możesz stanąć tam gdzie nie wolno, a nawet rozjechać znak zakazu parkowania, jeśli
  • Odpowiedz
  • 2
Ja w ogóle na te znaki nie zwracam uwagi i wam polecam to samo moje potrzeby są ważniejsze niż jakieś znaki
  • Odpowiedz
  • 0
@syfanalny: obiektywnie to argument z podstawówką jest argumentem z d--y, bo wtedy normalnie to się tego uczyłeś znaków i różnych rzeczy z bezpieczeństwa i w TAMTYM momencie spokojnie to ogarniałeś. Ale jak jeździsz, to się to zapomina. Tak samo jak ja jestem w liceum to uważam, że mam o wiele większą wiedzę niż ty po 20 latach, bo po prostu się rzeczy zapomina. Nie rozumiesz tego OMNIBUSIE prawojazdybany ?
  • Odpowiedz