Wpis z mikrobloga

Ludzie: za moich czasów to nie było żadnych autyzmów...

No cóż xD Mój śp. Dziadek lubił rozwiązywać krzyżówki. Ba, wiele razy wygrał jakieś małe nagrody ;) Podpowiedzi musiały się powtarzać, skoro zrobił taki słownik-ściągawkę składający się z 17 zeszytów. Wiem, że przynajmniej raz go przepisał z powodu zużycia papieru.
#krzyzowka #niebieskiepaski #zainteresowania #polskiedomy
RicoElectrico - > Ludzie: za moich czasów to nie było żadnych autyzmów...
No cóż xD M...

źródło: 1000031767

Pobierz
  • 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 290
@dzieju41: tak, oczywiście :) często jak go odwiedzaliśmy, to mu pomagałem w rozwiązaniach, kiedy nie mógł nic znaleźć w encyklopediach i słownikach.
Ale jak sam kiedyś przyznał zawsze był małomówny. Większość przepracował na suwnicy w porcie ładując drobnicę, potem na emeryturze dorabiał jako stróż też w porcie.
Pod koniec gdy nie było już z nami babci, starałem się go sam do niego wpadać, bo miałem blisko. Bardzo się cieszył z
  • Odpowiedz
Podpowiedzi musiały się powtarzać

@RicoElectrico: bardzo często się powtarzają, jak siedziałem w szpitalu i nie miałem co robić to też rozwiązywałem krzyżówki, często było tak że w tym samym numerze były wykorzystywane te same hasła - trochę irytujące bo te ostatnie krzyżówki już się robiło z pamięci xD
  • Odpowiedz
@S7-1500: trochę tak, ale nie do końca. Hobby to by było tylko jakby lubił rozwiązywać.
Ale zapisywanie haseł na przyszłość, to już krok dalej, czego >90% ludzi rozwiązujących krzyżówki nie robi.
  • Odpowiedz