Wpis z mikrobloga

Dżem dobry, zmagam się od dłuższego czasu z problemem świerzbu, jakoś od grudnia i po trzech kuracjach crotamitonem i permetryną nadal poprawy brak, skóra zniszczona i nadal swędzi.. Zaraziłem się od partnerki która najprawdopodobniej przywiozła go z Hiszpanii i u niej objawy ustąpiły ostatnio po użyciu maści siarkowej. Ja oprócz leków oczywiście piorę od kilku miesięcy wszystko co mogę w co najmniej 60 stopniach cały czas, pościel w 90, przeprasowałem parą łóżko, buty do zamrażalki po kolejnym podejściu do leczenia i nadal nic. I pytanie głównie: mam preparat Arox Exit100 który zwiera cypermetryne na zwalczanie owadów różnego rodzaju, pytanie czy cypermetryna jest dobrym wyborem na dezynfekcje przy kolejnej próbie zwalczenia świerzbu w domu (dodam ze mieszkamy z partnerką osobno) czy jednak polecacie coś innego? Chętnie też posłucham jakiś rad na zwalczenie tego cholerstwa skutecznie, być może jest cos o czym zapominam... Lekarka nawet nie wspomniała nic o dezynfekcji czy innych koniecznościach oprócz smarowania ciała permetryną a czuje ze same leki nie wystarczają.. Z góry dziękuję za pomoc

#zdrowie #pytanie #swierzb #dermatologia
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach