#gry Czy #steamlink bedzie lepszy niz moonlight i sunshine? Czy wydajnosciowo bedzie podobnie jak #geforcenow ? Kiedys gralem w cyberpunka w rodzielczoci 2k na geforce now i bylo spoko nie wiem jak ta gra sprawdzi sie tutaj. Obecnie korzystam z moonlight i sunshine ale lepsze gierki z lepsza rozdzielczoscia scianaja mimo ze mam swiatlowod 600mbs. Czy wylaczenie innych urzadzen wifi cos da? Jakies magiczne sztuczki zeby bylo lepiej? Chcialbym grac z poziomu macbooka.
@PytanieZaPytaniem: co? skąd na co streamujesz i jak wszystko jest podłączone? Twój internet nie ma tu nic do rzeczy jeśli streamujesz sobie w domu z PC na TV.
@json-derollo: Z mojego komputera stacjonarnego w jednym pokoju na moj macbook w drugim pokoju. Teraz testuje troche steamlink. Sciagam kolejne gry i patrze jak beda dzialac.
@PytanieZaPytaniem: sama gra nie ma znaczenia, jeśli masz słabe połączenie. Czym jest podłączony komputer stacjonarny do routera? Po kablu czy przez WiFi?
@PytanieZaPytaniem praktycznie regularnie streamuję z PC podłączonego po WiFi na Steam Decka też po WiFi i nie mam problemów. Kluczem do sukcesu jest mocny router, wifi 6e i to ze PC jest na sieci 5ghz, a Steam Deck na 2.4GHz
@PytanieZaPytaniem: powinien być git, pytanie w takim razie czy to ścina Ci przez wifi czy dlatego że komputer nie daje rady, albo nie daje rady renderować gry i wysłać obrazu.
@PytanieZaPytaniem w takim razie to może być kwestia wifi ze coś co jakiś czas coś wysyła. Kiedyś miałem chyba podobny problem i co ciekawe na Geforce Now nie było żadnego problemu ale właśnie przy streamowaniu był.
@json-derollo: Ale generalnie w domu to powinno lepiej dzialac niz taki geforce now, bo przeciez w domu gra nie przechodzi przez zadne serwery tylko idzie w mojej sieci?
@PytanieZaPytaniem: generalnie to masz rację i nie wiem czemu jest inaczej, też mnie to zastanawia. Nie wiem czemu ktoś potrafi wysłać do mnie obraz z Warszawy szybciej niż ja z drugiego pokoju ( ͡°͜ʖ͡°)
@json-derollo: No ta. Ten steam link jednak tez przycina. Testowalem alan wake 2 srednie detale rozdzielczosc 2k i ścinki. Jutro przestawie ustawienia sunshine i moonlight i potestuje
Kiedys gralem w cyberpunka w rodzielczoci 2k na geforce now i bylo spoko nie wiem jak ta gra sprawdzi sie tutaj. Obecnie korzystam z moonlight i sunshine ale lepsze gierki z lepsza rozdzielczoscia scianaja mimo ze mam swiatlowod 600mbs. Czy wylaczenie innych urzadzen wifi cos da? Jakies magiczne sztuczki zeby bylo lepiej? Chcialbym grac z poziomu macbooka.
Ten steamlink narazie ok. Kwestia tego jak sie dluzej pogra czy nie bedzie kompresowac obrazu.
Wiadomo że pecet mocniejszy ale mi się nie zawsze chce siedzieć w jednym pomieszczeniu.
Ogólnie to powinno działać, szczególnie na Sunshine + Moonlight i powinno to sobie lepiej radzić niż ten Steamowe rozwiązanie.
Ale to też trudno mi powiedzieć, bo steamlinka podłączasz po kablu, a nie przez WiFi.
Jest bardzo dużo zmiennych niestety. Z tego co pamiętam to u mnie steamlink działał bardzo dobrze, ale Sunshine + Moonlight lepiej
Ten steam link jednak tez przycina. Testowalem alan wake 2 srednie detale rozdzielczosc 2k i ścinki.
Jutro przestawie ustawienia sunshine i moonlight i potestuje