Wpis z mikrobloga

Jako 18 letni chłopak z depresją i niskim testem ( 200ng/dl) wszedłem na trt i przyjmuje raz na dwa tygodnie 100 mg teścia. Gadanie typu „zmień dietę” „zacznij uprawiać sport to testosteron będziesz miał większy” uważam za totalny farmazon, generalnie nie uważam żebym niezdrowo się odżywiał, raczej jak typowy Kowalski, jajeczniczka, kurczaczek, woda niegazowana, zero fastfoodow, cukru tez nie spożywam. Wykluczyłem tez wszelkie niedobory witamin oraz chorób fizycznych takich jak guz przysadki mózgowej itp poza tym nie chce mi się wierzyć że każda otyła osoba ma testosteron jak dla starego dziada i nie ma libido bo znam grubych dupczycieli którzy co chwilę umawiają się na randki albo są w stałych związkach. Już pomijam fakt że nie jestem nawet otyły. Mam normalną posturę, ani gruby ani chudy. Niestety teścik przyjmowany raz na 2 tygodnie podwyższa mi teścia do 800 ng/dl ale nie czuję się wcale lepiej fizycznie, chyba jestem skazany na wegetację w stanie którego nie nazwałbym życiem a raczej przetrwaniem. #depresja #sterydy #silownia #hormony #testosteron #nerwica #mirkokoksy #mikrokoksy #suplementy
J.....i - Jako 18 letni chłopak z depresją i niskim testem ( 200ng/dl) wszedłem na tr...

źródło: IMG_5116

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klefonafide: masz racje na terapie psychodynamiczną trzerba isc i zacząć brać leki od psychiatry i wtedy dopiero sie wyjdzie, ale ćpać ani palić skuna raczej nigdy juz nie bede mogl bo sie boje że mi wróci choroba albo sie pogorszy
  • Odpowiedz
@Mikoma: jak na kogoś kto jest od 5 lat w silnej depresji, behawioralno poznawczą nie ma sensu, nie da się wyleczyć czegoś co trwa 5 lat w 20 sesji poza tym sama zmiana myślenia nie wystarcza a trzeba poznać korzenie
  • Odpowiedz
@JesteMlodyGzGdyni: Jako 18 letni chłopak z depresją i niskim testem ( 200ng/dl) wszedłem na trt i przyjmuje raz na dwa tygodnie 100 mg teścia. Tak zalecił lekarz? Przecież masz straszne wahanie testosteronu w tym okresie 2 tygodniowym.
  • Odpowiedz
@michal1msiekk: jaką robotę? Leczy z depresji? Znajduje ci dziewczynę? Poprawia relacje z otoczeniem?
Testosteron poprawia syntezę białek, konwertuje do estro i zwiększa retencję wody, poprawia regenerację. Na początku może wpłynąć na samopoczucie, ale organizm się przyzwyczaja. Tyle i tylko tyle. To wy w swoich podatnych na sugestie łbach zrobiliście z niego kamień filozoficzny, myślicie że kłucie d--y zmieni wasze życie o 180 stopni xD
  • Odpowiedz