Wpis z mikrobloga

94% dłużników alimentacyjnych to ojcowie, pozostałe 6% to matki.
Ja p------e...nie wyobrażam sobie tego. Jak można nie utrzymywać własnego dziecka, to jeszcze okradać jego matkę/ojca?
Mam w domu odwrotną sytuację, ale czego bym nie mówiła o matce moich pasierbów, to ona zawsze płaci, bez zająknięcia się, bo jak sama mówi - to jej dzieci, jej odpowiedzialność i jej wydatek.
A chłopaki mają i ojca świetnie zarabiającego i mnie, która również ich utrzymuję, bo ich kocham. A co ma powiedzieć 94% matek i 6% ojców, którzy nie mają świetnej sytuacji finansowej? Jak można być takim człowiekiem? Trzeba nie mieć rigczu by tak robić i by tego bronić.
Alimenciarze powinni mieć zlicytowane majątki na poczet długów jaki mają i wobec własnych dzieci i wobec nas - obywateli, bo to my płacimy alimenty na dzieci alimenciarza.
#niepopularnaopinia #rodzicielstwo #statystyka #dzieci #alimenty
  • 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@incelowski dobrze, dobrze. P--------y o niespełnionym malarzu, bla, bla bla.
Patologia znęca się i krzywdzi dziecko, dziecko finalnie umiera zakatowane. No przecież jeżeli ktoś nie chce, by takie jednostki się rozmnażały, to jest Hitlerem.
Dzieci skrajnie zaniedbane, narażone na niebezpieczeństwo z powodu nieodpowiedzialności rodziców i zapobieganie,, żeby tacy ludzie się nie rozmnażali, bo nigdy nie powinni. Dla dobra tych dzieci.
Iście hitlerowskie.
  • Odpowiedz
@Matylda_Megara: Zły portal na takie dyskusje, tutaj zawsze mężczyzna jest ofiarą, nawet jak narobił dzieciaków i je zostawił matce do odchowania bo woli chlać z kolegami, nie przegadasz.
  • Odpowiedz
może wprowadzenie testów i egzaminów oraz skuteczna weryfikacja, czy ktoś się nadaje na rodzica, czy nie?

@Matylda_Megara: Jestem za, zacznijmy więc od obowiązkowych testów DNA przy porodzie które są najprostsze do wdrożenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@bacaa90 sam chciałeś żebym podał przykład to podałem:)
Wracając jednak do tematu: czy jrst jakiś limit alimentów?
Zarabiam 200 000 miesięcznie, ile alimentów na 2 dzieci ?
  • Odpowiedz
@robertx

@Matylda_Megara: Zarabiasz 5000 masz płacić 7000. Czego nie rozumiesz incelu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Podaj mi chociaż JEDNĄ taką sytuację, która tak wygląda i ojciec faktycznie ponosi takie alimenty zarabiając takie pieniądze.
  • Odpowiedz
@Matylda_Megara: a co, jeśli ktoś zda egzamin, a potem będzie katował dziecko? Ja tylko podałem argumenty, które powodują, że Twój pomysł nie jest możliwy do wdrożenia. Prawnie nie zmusisz rodziców, żeby pokochali swoje dzieci przykładowo. Zostaje tylko więzienie, ale dopiero ktoś musi popełnić przestępstwo, jak chociażby to niepłacenie alimentów. Teraz drugi rodzic idzie do więzienia, bo alienuje i dzieciak do domu dziecka
  • Odpowiedz
  • 0
@PfefferWerfer dla mnie zero problemów.
Kilka tygodni temu urodziłam dziecko, jak tylko wyszłyśmy że szpitala, powiddziałam do męża, żeby pobrał próbkę DNA od siebie i od dziecka i zrobił testy.
Był w szoku, bo jego pierwsza myśl, to że nie wiem z kim mam dziecko i go zdradzam. Nie. Nigdy go nie zdradziłam, mój mąż doskonale o tym wie, ale sama go do tego zachęcałam, jako dowód na to, że nie
  • Odpowiedz
Zły portal na takie dyskusje, tutaj zawsze mężczyzna jest ofiarą, nawet jak narobił dzieciaków i je zostawił matce do odchowania bo woli chlać z kolegami, nie przegadasz.

@pianinka: to taka przeciwwaga do tego, co się dzieje w miejscach, gdzie zawsze kobieta jest ofiarą. Nawet jak wrobiła w dziecko czy okłamała, że ktoś jest ojcem. Trzeba zawsze samemu szukać, gdzie tak naprawdę jest prawda, a ta zazwyczaj jest pośrodku. Tutaj przynajmniej
  • Odpowiedz
  • 1
@incelowski można nie kochać dziecka, ale dbać o nie fizycznie i emocjonalnie.
Zdali testy, zakatowali dziecko, czy znęcali się w jakikolwiek sposób - adnotacja przy peselu rodziców.
z wglądem dla partnera.
Jak kobieta zajdzie w ciążę, a miała udział w zakatowaniu czy znęcaniu się nad jakimkolwiek dzieckiem, ojciec decyduje czy na przykład od razu pozbawiamy praw rodzicielskich, czy np. aborcja albo urodzenie i zabezpieczenie dziecka.
Oczywiście to tylko teoria i tylko przykłady,
  • Odpowiedz
@Matylda_Megara: a jak egzekwowałabyś takie zakazy? Sterylizacja? Więzienie? Co z dzieckiem i jego psychiką? Podajesz skrajny przykład zakatowania dziecka. Według dzisiejszych standardów rodzice z mojego pokolenia powinni albo siedzieć, albo być wysterylizowani. Rozumiem złość, ale po pierwsze, skąd ona wynika? Sama masz dzieci? Brzmi jakbyś nie miała, bo wtedy jednak rodzic zderza się z tym, że dziecko to nie tylko sama radość, ale też ciężka orka i czasami ma tego
  • Odpowiedz
  • 0
@incelowski mam dziecko, które ma kilka tygodni, poza tym wychowuje dwoje dzieci męża i jestem prawnym opiekunem dziecka, które jest ciężko chore.
Oczywiście że rodzicom puszczają nerwy, czasem na dziecko nakrzycza, czasami dadzą mu klapsa i dla mnie to nie jest znęcanie się nad dzieckiem, ale musisz się zgodzić, że jest coraz więcej patologii i coraz częściej dzieci padają ofiarami przestępstw że strony osób, które powinny je chronić.
Co innego nakrzyczeć
  • Odpowiedz
@Matylda_Megara: nie, nie zgodzę się. Nie jest coraz więcej patologii, ale po prostu coraz więcej tej patologii jest ujawnianych. Przykład? Po latach wychodzi, że np. ksiądz gwałcił dziecko i co? Rodzice mieli to w pompie. Dzisiaj od razu byłyby dymy i prokurator. 20-30 lat temu? Dzieciak przesadza. Księdza na policję? A kto to widział. Polewania wrzątkiem, tortury zdarzały się w przeszłości dużo częściej niż obecnie, ale ludzie mieli swoje problemy
  • Odpowiedz
  • 0
@incelowski nie zgodzisz się? Ok, nie zgadzaj się.
Ciekawe, że kiedyś tez było tyle patologii, że dzieci się katowało.
Zmieniło się myślenie, to prawda, ale patologii jest coraz więcej. Czy ci się to podoba, czy nie.
Patologia miała w pompie czy ich dziecko jest gwałcone, czy nie. Normalni rodzice co najwyżej bali się ostracyzmu że strony patologii.
  • Odpowiedz
@robertx Co powiesz na to, że mój pomysłowy ojciec na rozprawy przychodził w podartych dresach aby dobitnie pokazać jak biedny jest i k---a 300zl przekraczało jego możliwości, taa...Ale to przecież zarzutka, widziałem 3 posty na wykopie I zawsze sąd 10,000zl zasądził bo matka wiadomo archetyp jakiejś lafiryndy, wtedy to już nie zarzutka nie? XD
  • Odpowiedz