Aktywne Wpisy

realizta +360
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Tywin_Lannister +104
Słuchajcie niesamowita historia...
Dziki wybiegły na trasę Siekierkowską i...
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością prawym pasem i trzymali prawidłowy odstęp (np. kierowca niebieskiej KIA) - wyhamowali i idealnie uniknęli zagrożenia
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością środkowym pasem, ale nie trzymali prawidłowego odstępu - na farcie tym razem wyhamowali i na styk uniknęli zagrożenia, ale chyba nieźle się obsrali ( ͡° ͜
Dziki wybiegły na trasę Siekierkowską i...
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością prawym pasem i trzymali prawidłowy odstęp (np. kierowca niebieskiej KIA) - wyhamowali i idealnie uniknęli zagrożenia
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością środkowym pasem, ale nie trzymali prawidłowego odstępu - na farcie tym razem wyhamowali i na styk uniknęli zagrożenia, ale chyba nieźle się obsrali ( ͡° ͜

Ja p------e...nie wyobrażam sobie tego. Jak można nie utrzymywać własnego dziecka, to jeszcze okradać jego matkę/ojca?
Mam w domu odwrotną sytuację, ale czego bym nie mówiła o matce moich pasierbów, to ona zawsze płaci, bez zająknięcia się, bo jak sama mówi - to jej dzieci, jej odpowiedzialność i jej wydatek.
A chłopaki mają i ojca świetnie zarabiającego i mnie, która również ich utrzymuję, bo ich kocham. A co ma powiedzieć 94% matek i 6% ojców, którzy nie mają świetnej sytuacji finansowej? Jak można być takim człowiekiem? Trzeba nie mieć rigczu by tak robić i by tego bronić.
Alimenciarze powinni mieć zlicytowane majątki na poczet długów jaki mają i wobec własnych dzieci i wobec nas - obywateli, bo to my płacimy alimenty na dzieci alimenciarza.
#niepopularnaopinia #rodzicielstwo #statystyka #dzieci #alimenty
@robertx: nie odklejaj się incelu albo podaj choć 2 sygnatury spraw, w których miała miejsce taka sytuacja. Przyznawanie alimentów na podstawie możliwości zarobkowych ma przeciwdziałać temu, żeby dzielny tatuś nie uciekał do pracy na czarno albo na jakąś cząstkę etatu, a potem płakał, że OFICJALNIE to on nie ma przecież żadnych zarobków. C--j
mam niemowlaka, mam męża, oboje utrzymujemy swoje dziecko.
Poza tym, również ja utrzymuje jego dzieci, bo je kocham. A wcale bym nie musiała tego robić, bo to nie są moje dzieci i ich matka płaci alimenty.
Ja się potrafię utrzymać czy sama, czy z mężem. Jakby nagle jednemu z nas coś się stało, że czasowo byłby niezdolny do pracy, drugie jest w stanie utrzymać małżonka.
fakt trudny do
Więc przytoczony argument pt. : zarabiam 5k, mam płacić 7k jest z d--y i niczym niepoparty. Chyba, że dysponujesz takim orzeczeniem sądu, to chętnie bym je przeczytała.
O, ile takie w ogóle istnieje. Bo ufam, że nie rozmawiamy z argumentami typu: bo mój kolega tak ma.
Normalnie, na podstawie doniesień medialnych 😀
Dziennikarze nie mają powodu by kłamać, dodatkowo ich etyka pracy na to nie pozwala:)
Dawaj 😀
Jeśli domniemany ojciec lub ojciec wg aktu urodzenia ma jakiekolwiek wątpliwości, a nawet chce mieć pewność absolutna, bo "zaufanie jest dobre, ale kontrola lepsza" może w każdej chwili wykonać testy DNA na ojcostwo.
Skoro prawo słabo zadziałało dla celebryty czy może byłego premiera to można domniemywać ze w innych przypadkach nie jest lepiej.
A przy okazji ile wogole osób ma zaległości w alimentach ? Jakie to są kwoty ? Ile osób jest za to w więzieniu?
Bo ze 94procent niepłacących to mężczyźni to raczej
@gr100: na podstawie doniesień medialnych to można z siebie co najwyżej błazna z głównej wykopu zrobić. Idź może tam poszukaj, tam jest cała masa mariuszków po technikach samochodowych, którzy komentują wyroki sądów na podstawie artykułu z super expressu.
Uwzględniłam wszystko, wypowiadać się mogę, bo jeżeli 94 procent ojców nie płaci alimentów, to dorabianie do tego ideologii i obrona tego zachowania, jest wyłącznie oparta na tym, że ktoś taki sam albo tak robi, albo nie ma nic przeciwko, by rodzic okradał społeczeństwo i własne dziecko.
Przypomnę też, że rodzic który płaci alimenty, nawet w niższej niż sądzona kwota, nie jest ścigany