Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W wyniku rezonansu magnetycznego mam zapalenie kaletki podbarkowej, lekką tendinopatie podłopatkowego i uszkodzenie podgrzebieniowego od strony stawowej. Robię codziennie ćwiczenia rozciągające bark(bez bólu) i rotacje zewnetrzne z małym obciążeniem(też bez bólu) co drugi dzień. No i nie czuję żadnej poprawy, ból odczuwam w tyle barku promieniuje mi to na triceps.

Myślę czy nie pójść na fale uderzeniową z tą kaletką, bo to chyba jej zapalenie spowodowało uszkodzenia tych 2 ścięgien, a no nic się nie poprawia.
#fizjoterapia
#mirkokoksy
#mikrokoksy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Na zapalenie kaletki niestety tylko i wyłącznie NLPZy i czas, SWT słabo tutaj działa, ew. można się posiłkować zabiegami z HILT ale to mało popularne w Polsce.
Do tego czas czas czas i czas. I trochę ćwiczeń wzmacniających cały stożek rotatorów. Ogólnie taki miesiąc minimum zanim zobaczysz realne efekty.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieustępliwy-filozof-96: @Saprofit
@Poemat
Mam refluks żołądka, więc nlpz całkowicie muszę wykluczyć, bo czuję się po nich tragicznie. Biorę MSM i kurkumę, one nie mają takich ubocznych, ale są słabsze.
Warto iść do fizjo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: te podane powyżej to mają działanie symboliczne. Można rozważyć podanie kortykosteroidów iniekcyjnie w miejsce bólu, ale to będzie mogło boleć na początku jeszcze bardziej.
Warto jeść do fizjo, aby pokierował całą rehabilitacją, ale jak wyżej - musisz też sam sumiennie ćwiczyć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zależy co nazywasz realną pomocą, bo na pewno niwelują stany zapalne, ale mogą nie dotrzeć do przyczyny problemu, czyli jakichś patologii w ruchu samego barku czy stanu mięśni go obsługujących. Dlatego ważne są ćwiczenia, bo problem z pewnością będzie nawracać.
  • Odpowiedz