Wpis z mikrobloga

Cześć,

Szukam programu do nagrywania streamu IPTV (m3u8) do pliku mp4 na podstawie archiwum, tj. chcę np. nagrać mecz piłki nożnej, który odbył się wczoraj lub kilka dni temu. Dobrze by było zrobić to na podstawie EPG, bo dałoby się wygodnie zaznaczyć fragment czasowy, który mnie interesuje do nagrania (plus / minus minuta / dwie względem startu / końca EPG, aby nie uciąć jakiegoś fragmentu).

Idealnie gdyby to była usługa wystawiona po HTTP z jakimś webui, ale nie musi. Cokolwiek odpalone w dockerze lub z shella byłoby spoko. Na co dzień używam Apple TV Boxa z playlistą z plusx. Zapewne padnie propozycja tivimate, ale niestety nie posiadam Android Boxa, więc szukam alternatywy (a może to jest najlepsza opcja?).

Wiem, że od biedy mogę po prostu odpalić ffmpeg z shella z wybranym przedziałem czasowym dla danej playlisty / kanału i też zadziała (testowałem). Nie jest to jednak dość user friendly w momencie gdy chciałbym znaleźć mecz drużyny X w EPG, wziąć stamtąd znaczniki czasowe i odpalić pobieranie. Jak nic nie znajdę to pewnie napiszę sobie jakiś wrapper do tego i będzie ok.

Jakie znacie sposoby na rozwiązanie tego problemu? Może jakieś programy, może open source?
Jeśli nie ma gotowca, to może podrzucicie koncept jakbyście podeszli do rozwiązania tego (np. youtube-dl zamiast ffmpeg + narzędzie X + narzędzie Y).

Dobrej niedzieli.

#iptv #siptv #teleelevidenie #programowanie #plusx
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ETplayer próbowałem, testowałem i niestety nie da się nagrać / pobrać czegoś z przeszłości na podstawie archiwum. Nawet na ich oficjalnym forum są komentarze że przy tak popularnej aplikacji to jest zaskakująco dziwne że nie mają do tego wsparcia.
  • Odpowiedz