Aktywne Wpisy

Brutus66 +154
"W UK viralem stało się nagranie z kamery nasobnej, które wyciekło do internetu. Przedstawia one płaczącą policjantke, której dwóch ciapaków złamało nos w trakcie interwencji na lotnisku w Manchesterze w zeszłym roku. Według info jakie znalazłem rząd i media UK miały kłamać i tuszować sprawę, aby podtrzymać narracje "Girl Power"."
https://jbzd.com.pl/obr/4181358/policja-w-uk - link do filmików XD
Ale jej z-----ł, aż równouprawnienie jej nosem pociekło
#anglia #uk #p0licja
https://jbzd.com.pl/obr/4181358/policja-w-uk - link do filmików XD
Ale jej z-----ł, aż równouprawnienie jej nosem pociekło
#anglia #uk #p0licja
źródło: wAlJBp9aMIJwy8WFrij0cB9l1v6zsWcR
Pobierz
Krunhy +366
Lata nie ma bo kupiłem #klimatyzacja, a wiadomo, że jak coś kupię to musi się potem okazać bezużyteczne.
#pogoda
#pogoda

Głównym powodem wysokich cen nieruchomości w Polsce wcale nie są „zwykli fliperzy”. Problem leży gdzie indziej:
Duzi inwestorzy i fundusze zagraniczne– Korzystają z okoliczności, takich jak kredyt 2%, wojna czy napływ kilku milionów uchodźców wojennych, i skupują mieszkania w pakietach po setki. Skandynawskie fundusze inwestują w Polsce setki milionów złotych, skupując nieruchomości na wielką skalę.
Deweleperzy – Ukrywają ceny, zamwiają się i wykorzystują swoją pozycję rynkową, by maksymalizować zyski.
Banki – które w Polsce oferują jedne z najdroższych kredytów hipotecznych w Europie.
Natomiast zwykły fliper, który obraca jednym czy dwoma mieszkaniami, w mojej opinii nie zasługuje na hejt. Jasne, są fliperzy, którzy idą na łatwiznę – odmalują ściany, wymienią panele po taniości i liczą na szybki zysk. Są też ci, którzy sprzedawali cesje na mieszkania, mając układy z deweloperami. Ale czy to usprawiedliwia ogólną nagonkę na wszystkich fliperów? Nie.
Miejmy świadomość, że są fliperzy, którzy wkładają w swoje projekty całe serce, ciężką pracę i ryzykują swoimi oszczędnościami. Dlatego zanim ich skrytykujemy, warto zadać sobie pytanie – czy tak naprawdę rozumiemy mechanizmy, które naprawdę podnoszą ceny nieruchomości?
Co myślicie? Zgadzacie się, czy macie inne spojrzenie na ten temat?
#nieruchomosci
i ile mieszkan te fundusze kupia za te setki mln zlotych?.... np. doslwonie setki w top5, no moze 2x tyle jak beda male....
To "polska mysl ekonomiczna" trzyma to wszystko na orbicie absurdu,
te mityczne fundusze zagraniczen to jest 1% rynku