Wpis z mikrobloga

@LostHoldenCaulfield:

Daję sobie spokój już kobietami

Dość specyficzna decyzja i jeśli naprawdę w niej wytrwasz, naprawdę olejesz płeć piękną - to może być ciekawie. Mówię to z własnego doświadczenia - zdecydowałem olać wszelkie związki i wypisać się z rynku matrymonialnego jeszcze w liceum. Czyli jakieś 25 lat temu (ależ ten czas zapier... leci), gdy obecne problemy dopiero rysowały się na
  • Odpowiedz
@jagoslau: To, że "uratuje pokój" to był sarkazm. Oczywiście, że więcej socjalizmu nie jest lekarstwem na socjalizm.

Jak to jest z kobietami to nie wiem do końca. Wiem tylko, że większość zachowuje się tak jak opisałeś. Oczywiście są winni mężczyźni, którzy bronią tych kobiet i głosują za kolejnym socjalem dla nich, żeby nie musiały ponosić konsekwencji swoich decyzji.
  • Odpowiedz
Kobiety, na ten przykład, są zaprogramowane na poszukiwanie materiału genetycznego jak najwyższej jakości. A obecne społeczeństwo daje im w tym zakresie duże możliwości, toteż starają się je wykorzystywać. Kiedyś było to balansowane małżeństwami i "opinią społeczeństwa" które bardzo źle widziało rozpustność. Dzisiaj mamy rozluźnienie obyczajów w niespotykanym stopniu - niespotykanym, bo kobiety nie ponoszą już nawet konsekwencji swoich nieprzemyślanych decyzji. A kto dał kobietom taką wolność, kto im pozwala na coraz więcej?
  • Odpowiedz
@incelowski: nie olałem rozwijania się. Mam wyższe wyksztalcenie, pracę i jakieś oszczędności. Interesuję się wieloma dziedzinami nauki.

@herbatka_z_pestycydami też uważam, że ludzie są dobrzy z natury a zły jest system, ale ma się nieodparte wrażenie, że większość populacji to NPC bez krytycznego myślenia.

Mam nadzieję, że są kobiety, które mają porządny system wartości i nie uważam, że męzczyźni są bez winy, jednak potrzebuję odpocząć jakiś czas.
  • Odpowiedz
@LostHoldenCaulfield: chyba że tak. Dobra praca to podstawa.

Jeśli czujesz, że taki odpoczynek jest Ci potrzebny, to znaczy, że tak jest i słuchaj się siebie. Ja mam tak podobnie obecnie. Co jakiś czas trafiają się z przypadku jakieś relacje i chociaż nie wychodzi, to się tym jakoś nie przejmuję, a nawet odczuwam ulgę, że wracam sobie do swojego spokojnego życia i mogę zająć się sobą
  • Odpowiedz
pudło. Ja jestem anarchokapitalistą

@LostHoldenCaulfield: no jak pudło? To są dosyć odklejone poglądy no i skrajne, bo nijak poglądu o likwidacji państwa nie da się podciągnąć pod umiarkowanie ¯\(ツ)/¯

A w wyborach w ogóle nie bierzesz udziału?
  • Odpowiedz
@siepan: Sam jesteś odklejony i to bardzo jak uważasz, że przymusowe eksperymentalne szczepienia są super. Może jak trzeba by ci było przeszczepić serce po szczepionkach to mózg zaczął by ci działać, ale ty chyba z tych co uwazaja, ze uposledzenie intelekualne to cnota. Czarna.
  • Odpowiedz