Aktywne Wpisy

HoroLive +30
Kurde, mam w pracy babkę 46 lat, samotna. ja 28 Nie najładniejsza, nie najbrzydsza. Dostałem dzisiaj od niej dziwną "propozycję' XD Rozmawialiśmy o wynajmie, cenach mieszkań. Ona jako, że ma swoje mieszkanie własnościowe, ja wynajmuję to mocno się zdziwiła, ze płacę 2200zł w łodzi, a ze wszystkimi opłatami z 2600 mi wychodzi. Ona ma swoje i mówi że płaci 600, wielka płyta 2 pokoje. Dostałem od niej dziwną propozycję, że w sumie

MrBudget +293
#nieruchomosci Znowu deweloperuchy przepychają termin "gniazdownicy" w zeszłym roku nie pykło ale tylko dopłaty na horyzoncie to wypełźli spod kamienia, hrr tfu

źródło: image
Pobierz
Wątpie, aby postanowili zostać dentystami czy inżynierami. Cała ta masa rzuci się na takie prace jak kierowcy, czy drobni rzemieśnicy. W konsekwencji nawet w tych zawodach będzie duże bezrobocie i spadek stawek. Przez AI stracimy jako całe społeczeństwo.
#pracbaza #ekonomia #gospodarka #sztucznainteligencja #korposwiat
@jonasz68: A w czym byłby dobry taki klepacz prostego kody czy klikacz w excela? Oni jako rzemieślnicy to się nie nadają. Owszem, ulicę zamiatać to tak, ale nie jako rzemieślnik.
Trzeba będzie doktorków dojeżdżać stawka 350 PLN za 10 minut konsultacji malarskiej albo hydraulicznej, terminem na montaż płytek za 3 lata, chyba że w trybie przyspieszonym za 5x cenę rynkową itd. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ly000: xD nie są to rzeczy z których trzeba się habilitować, korpo wyrobnik z umiejętnościami analitycznymi szybko załapie teorię, trochę praktyki i będzie pełnoprawny robotnik, nie róbmy z tego wiedzy tajemnej dostępnej jedynie w gildiach rzemieślniczych :D